ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μονάδες οροφής LiDAR για τα επόμενα Volvo

Στα πλαίσια ανάπτυξης της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, η Volvo ετοιμάζεται να τοποθετήσει το απαραίτητο hardware στις οροφές των αυτοκινήτων της.

Για μία εταιρία που αρέσκεται να υποστηρίζει ότι κατασκευάζει τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στον πλανήτη, η επιλογή της να στραφεί στην τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης από το 2016, αποτελεί μία φυσική εξέλιξη. Ωστόσο, όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί αυτονομίας, τόσο αυξάνεται και η ανάγκη για περισσότερους αισθητήρες περιμετρικά του οχήματος. Κάμερες, ραντάρ και διάφορα άλλα, χρειάζεται να επιβλέπουν ανά πάσα στιγμή τα πέριξ. Και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν από χαμηλά. Όσο ψηλότερα είναι τοποθετημένοι, τόσο το καλύτερο.

Για το λόγο αυτό, η Volvo προσανατολίζεται στην υιοθέτηση μίας μονάδας οροφής, που θα περιλαμβάνει αρκετά από αυτά τα στοιχεία. Η συγκεκριμένη αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της όχι πριν από το 2022, όταν δηλαδή θα είναι έτοιμη να εισέλθει σε παραγωγή και η νέα αρχιτεκτονική SPA2 της εταιρίας. Μάλιστα, το πρώτο όχημα που θα εφοδιάζει θα είναι πιθανότατα το επόμενο XC90.

Εδώ, αξίζει να σημειωθεί ότι η Σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με την εταιρία Luminar, η οποία θεωρείται κορυφαία στην κατασκευή αισθητήρων LiDAR. Οι συγκεκριμένοι αισθητήρες χρησιμοποιούν λέιζερ για να υπολογίζουν αποστάσεις, σκανάρωντας συνεχώς μία συγκεκριμένη περιοχή και ανιχνεύοντας οτιδήποτε υπάρχει και μετακινείται σε αυτή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!