NEA

Γιατί ο Elon Musk τα πήρε (ξανά) στο κρανίο;

Αν και η Πολιτεία της Καλιφόρνια απαγορεύει την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Tesla o Musk απειλεί θεούς και δαίμονες.

«Αν θα κρατήσουμε το εργοστάσιο στο Fremont θα εξαρτηθεί από το πως θα συμπεριφερθούν στην Tesla στο μέλλον» έγραψε στο αγαπημένο του Twitter λόγω του lockdown και την προσωρινή παύση της παραγωγής. O Musk στα τέλη της εβδομάδας είχε δηλώσει στους εργαζόμενούς του ότι ένα μέρος του εργοστασίου θα ξεκινούσε να δουλεύει.

Ωστόσο, οκυβερνήτης της Καλιφόρνια είχε επιτρέψει ήδη σε κάποια εργοστάσια να ξεκινήσουν, όμως η περιοχή Almeda County που βρίσκεται το εργοστάσιο, έχει αντίθετη άποψη και θέλει να μείνουν κλειστά τα εργοστάσια μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Ο μεγαλομέτοχος της Tesla είχε πει πως θα κινηθεί νομικά εναντίον της περιοχής που βρίσκεται το εργοστάσιο, μετά την ανακοίνωση του ειδικού υγειονομικού τμήματος της περιοχής που διέταξε να μην ανοίξει μέχρι νεωτέρας το εργοστάσιο στο Fremont. Και τελικά το έκανε προχωρώντας σε αγωγή κατά της Καλιφόρνια.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει σημείο, καθώς είναι η κεντρική υποδομή της εταιρίας και το μοναδικό εργοστάσιο της Tesla στις ΗΠΑ. Η Tesla κατασκευάζει περί τα 415.000 ηλεκτρικά μοντέλα την χρονιά στο Fremont.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!