NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ποια ήταν τα αυτοκίνητα του Michael Jordan;

O 57-χρόνος πλέον Michael Jordan, ο διασημότερος αθλητής στον πλανήτη και ένας από τους πλουσιότερους, είχε πολλά αυτοκίνητα στην κατοχή του.

Ο καλύτερος παίχτης μπάσκετ στον κόσμο δεν είναι άλλος από τον Τζόρνταν και η εξαιρετική σειρά «The Last Dance» του Netflix μας το υπενθυμίζει παρουσιάζοντας πολλές άλλες πτυχές του εαυτού του και των Σικάγο Μπουλς, που ίσως να μην γνωρίζαμε. Άπειρα τα σχόλια στα social media, μέχρι και ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς αποθέωσε τον τρόπο που δούλευε ο Air Mike.

Και αυτό όταν μίλησε για την ανταγωνιστική του φύση και την άσχημη συμπεριφορά του απέναντι στους συμπαίκτες του. Προσωπικά δεν θα διαφωνήσω αφού σε αυτό το επίπεδο στόχος είναι μόνο η νίκη και δίχως πίεση αυτή δεν θα έρθει ποτέ μόνη της.

«Ένα πράγμα που θα πουν οι συμπαίκτες μου για μένα είναι ότι ποτέ δεν ζήτησα να κάνουν κάτι που δεν έκανα ο ίδιος. Όταν ο κόσμος το δει αυτό, ίσως πει ότι ήταν τύραννος. Όχι, αυτό το σκέφτεσαι εσύ, επειδή δεν κέρδισες ποτέ τίποτα. Εγώ ήθελα να νικήσω, αλλά ήθελα και αυτοί να θέλουν να νικήσουν».

Τώρα, στα επεισόδια του ντοκιμαντέρ αρκετές φορές βλέπουμε τον Jordan να βρίσκεται σε ένα αυτοκίνητο.  Στο παρακάτω άλμπουμ θα δείτε μερικά στιγμιότυπα που μέχρι τώρα τον έχουμε δει με μία Chevrolet Corvette C5, μία Ferrari 550 Maranello, μία Porsche 911 Turbo Cabrio, ένα Land Rover Range Rover HSE 4.6, μία Mercedes-Benz S-Class W140, μια Corvette C4 ZR-1 κ.α.

Πάντως, από τα πιο γνωστά αυτοκίνητα που είχε ο Jordan ήταν τα Corvette ZR1 40th Anniversary Edition, Aston Martin DB9 Volante, Mercedes SLR McLaren 722 Edition, Ferrari 512 TR, C4 Corvette, Ferrari 599 GTB Fiorano κ.α. Πολλά από αυτά μπορεί να μην ξέρει καν πως τα έχει στην κατοχή του και να τα έχει ξεχάσει. Το 2015 το Forbes ανέδειξε τον τωρινό ιδιοκτήτη των Charlotte Hornets ως τον πρώτο δισεκατομμυριούχο αθλητή.

Σύμφωνα με την Wikipedia: «… Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι Αμερικανός παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής, τωρινός ιδιοκτήτης των Σάρλοτ Χόρνετς. Θεωρείται ευρέως ως «ο καλύτερος καλαθοσφαιριστής όλων των εποχών». Έχει παίξει στους Σικάγο Μπουλς και στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς (Washington Wizards,) όπου και τερμάτισε την καριέρα του το 2003 στα 40 του χρόνια.

Σχεδόν όλη του την καριέρα την πέρασε στους Σικάγο Μπουλς στους οποίους ηγήθηκε στην δημιουργία της δυναστείας της ομάδας που κατέκτησε 6 πρωταθλήματα σε 8 χρόνια μέσα στην δεκαετία του 1990. Από τον Οκτώβριο του 1993 μέχρι το Μάρτιο του 1995, αποσύρθηκε από το μπάσκετ και έκανε καριέρα στο μπέιζμπολ. Στις 20/3/1995 επέστρεψε στην ενεργό δράση με την περίφημη φράση: “I’m back”.

Όσον αφορά τις ατομικές του διακρίσεις, έχει 10 τίτλους πρώτου σκόρερ του NBA, εκ των οποίων οι επτά συνεχόμενοι από το 1987 ως το 1993, πέντε βραβεία MVP του NBA και έξι βραβεία MVP των τελικών του πρωταθλήματος.

Όλες αυτές οι διακρίσεις του στο μπάσκετ τον έκαναν διάσημο, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν αυτός και οι μεγάλες εταιρίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό, και όχι μόνο. Από το 1984 έχει δική του σειρά παπουτσιών, τα Air Jordans, την παραγωγή των οποίων αναλαμβάνει η Nike, ενώ έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μόνο και μόνο από τις διαφημίσεις, αφού αποτέλεσε το απόλυτο πρότυπο για την νεολαία την δεκαετία του 1980 και 1990.

Συγκαταλέγεται στους πιο αναγνωρίσιμους αλλά και πιο πλούσιους αθλητές παγκοσμίως όλων των εποχών και από όλα τα αθλήματα. Το όνομά του είναι ένα από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα στο χώρο του μπάσκετ και συνδυάστηκε με τεράστια εμπορική επιτυχία για τις εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκε. Μέχρι και ο αντίπαλός του Λάρρυ Μπέρντ (Larry Bird) παραδέχτηκε ότι ποτέ το μπάσκετ δεν γνώρισε καλύτερο παίκτη από τον Τζόρνταν.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!