NEA

Μείωση κερδών κοντά στο 1/3 ακόμη και για την Toyota

Καταστροφικό ήταν το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς για τις αυτοκινητοβιομηχανίες λόγω κορωνοϊού.

Η πανδημία ιού κοροναϊού οδήγησε στο κλείσιμο εργοστασίων παγκοσμίως και γκρέμισε τις πωλήσεις των αυτοκινήτων σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου. Έτσι, η μία μετά την άλλη ανακοινώνουν πολύ μεγάλη πτώση στις πωλήσεις τους και πολύ μεγάλες ζημιές.

Μια από τις πιο πρόσφατες ανακοινώσεις είναι αυτή της Toyota η οποία ανακοίνωσε μείωση των κερδών της κατά 28% και των net εσόδων της κατά 86% (για το πρώτο τρίμηνο του έτους και σε σύγκριση με πέρυσι). Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 3,56 δισεκατομμύρια δολάρια για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο της εταιρείας που έληξε στις 31 Μαρτίου, με βάση τα στοιχεία που ανέφερε η Toyota στην έκθεση κερδών της.

Οι παγκόσμιες λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν 11% στα 2,32 εκατομμύρια οχήματα την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων της θυγατρικής της Daihatsu και της Hino. Ο παγκόσμιος όγκος χονδρικής υποχώρησε 6,5% στα 2,13 εκατομμύρια οχήματα.

Ο υπεύθυνος οικονομικών της εταιρίας Kenta Kon προειδοποίησε ότι το λειτουργικό κέρδος θα πέσει κατά 80% στο οικονομικό έτος που ξεκίνησε και λήγει στις 31 Μαρτίου του 2021. Ο ίδιος απέφυγε να κάνει προβλέψεις για την επόμενη χρονιά, καθώς η κατάσταση με τον COVID-19 δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αισιόδοξα σχέδια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!