NEA

Τι σχέση έχει το νέο Honda Jazz με την Formula 1;

Η νέα υβριδική τεχνολογία e:HEV έχει εξελιχθεί με βάσει την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η Honda από την F1.

Η ομάδα της Honda έχει καταφέρει να σημειώσει μεγάλα άλματα στην Formula 1 με την ομάδα της Red Bull (και στην Alpha Tauri) και οι V6 της να είναι από τους αποδοτικότερους στην F1. Μάλιστα στην περσινή σεζόν το υβριδικό σύνολο RA620H ήταν ο καταλυτικός παράγοντας ώστε να επιτευχθούν τρεις νίκες σε αγώνες (όλες ο Max Verstappen) και έξι θέσεις στο βάθρο.

Σημαντικά δεδομένα και συμπεράσματα βοήθησαν τους ειδικούς στην Honda να εξελίξουν το νέο σύστημα e:HEV στο νέο Honda Jazz που βασίζεται σε δύο κόμπακτ ηλεκτρικά μοτέρ «γεφυρωμένα» με τον βενζινοκινητήρα 1.5 DOHC i-VTEC. Η μετάδοση πραγματοποιείται μέσω ενός εξελιγμένου eCVT και η ηλεκτρική ενέργεια αποθηκεύεται σε μπαταρία λιθίου-ιόντων.

Ο οδηγός έχει στην διάθεσή του τρία προγράμματα λειτουργίας. Το EV Drive για κίνηση μηδενικών ρύπων, το Hybrid Drive για υβριδική κίνηση και το Engine Drive όπου ο βενζινοκινητήρας δίνει το μέγιστο και περνά την ισχύ του απευθείας στους τροχούς. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε τον τρόπο λειτουργίας του υβριδικού CR-V με το ίδιο σύστημα.

Τέλος να πούμε πως η πορεία της Honda στην Formula 1 ξεκίνησε το 1958 με την πρώτη νίκη να έρχεται το 1965. Συνολικά η ιαπωνική εταιρία έχει νικήσει σε 74 Grand Prix και έχει έξι πρωταθλήματα κατασκευαστών.

ALL-NEW HONDA JAZZ INSPIRED BY FORMULA 1 HYBRID EXPERTISE

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!