NEA

Έχει νόημα το όριο της τελικής ταχύτητας σε κάθε νέο Volvo;

Η Volvo ανακοίνωσε πως στο εξής κάθε της αυτοκίνητο που θα πωλείται θα έχει μέγιστη ταχύτητα στα 180 χλμ./ώρα.

Όπως είχε ανακοινώσει από πέρυσι, η Volvo προχωρά στον περιορισμό της τελικής ταχύτητας των νέων αυτοκινήτων της στα 180 χλμ./ώρα (μέχρι τώρα ήταν από 188 έως 250 χλμ./ώρα). Στόχος της εταιρίας είναι να περιορίσει την όρεξη ειδικά των νέων οδηγών για υψηλές ταχύτητες και να μειώσει τα τροχαία ατυχήματα.

«Πιστεύουμε ότι ένας κατασκευαστής αυτοκινήτων έχει την ευθύνη να συμβάλει στη βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας», δήλωσε ο Malin Ekholm, ο οποίος είναι επικεφαλής του Κέντρου Ασφάλειας της Volvo Cars. Μάλιστα ο ίδιος είπε πως οι πελάτες της Volvo αντιμετώπισαν την σχετική ανακοίνωση θετικά. Όπως και το νέο Care Key, μια δυνατότητα περιορισμού της ταχύτητας από τα 50 χλμ./ώρα και πάνω για περιπτώσεις όπου θα δανείζουν τα αυτοκίνητα τους σε άλλους.

Σίγουρα τα 180 χλμ./ώρα είναι μία πολύ υψηλή ταχύτητα και απορεί κανείς γιατί να υπάρχει αφού τα όρια που προβλέπονται είναι το πολύ στα 130. Από την άλλη, δεν μπορούν να περιοριστούν τα ατυχήματα π.χ. στα 160 και 170 χλμ./ώρα;

Η Volvo λέει πως το πρόβλημα με την υπερβολική ταχύτητα τα συστήματα ασφάλειας στο αυτοκίνητο δεν είναι πλέον αρκετά για να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί και θάνατοι σε περίπτωση ατυχήματος. Προσωπικά θεωρώ πως δεν έχει και τόσο ουσία η κίνηση της Volvo που απλά γίνεται κυρίως για λόγους εντυπωσιασμού και ενίσχυσης του προφίλ της εταιρίας στην ασφάλεια.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button