ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

To ESP συμπλήρωσε 25 χρόνια εφαρμογής

Μέχρι σήμερα υπολογίζεται πως έχουν αποφευχθεί  περίπου 500.000 ατυχήματα και 15.000 θάνατοι.

Μία από τις σημαντικότερες επινοήσεις στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας ήταν το ABS και αργότερα η εξέλιξη του ESP. Σήμερα και τα δύο συστήματα περνούν απαρατήρητα αφού το ABS είναι στάνταρ μαζικά εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες, ενώ το ESP παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1995 στην Mercedes-Benz S-Class. Βέβαια το μοντέλο που έκανε το σύστημα δύο χρόνια αργότερα ευρύτατα γνωστό στον κόσμο δεν ήταν άλλο από την πρώτη A-Class μετά την αποτυχία της στο τεστ ταράνδου.

Σήμερα τα 8 στα 10 αυτοκίνητα που πωλούνται σε όλο τον κόσμο έχουν ESP (Electronic Stability Program) και ένας από τους πρωταγωνιστές της τεχνολογίας αυτής είναι η Bosch. «Η εξέλιξη του συστήματος ελέγχου ευστάθειας ήταν ένα ορόσημο στην πορεία μας με στόχο την εξάλειψη των θανάτων στο δρόμο», αναφέρει σχετικά ο Harald Kroeger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!