NEA

Hertz: Ανακοίνωσε πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αντιμετωπίζοντας ήδη σημαντικά προβλήματα ως εταιρία και ως κλάδος (λόγω των νέων μορφών εναλλακτικής μετακίνησης και του car sharing) η Hertz ανακοίνωσε ότι μπαίνει στο άρθρο 11, κάτι που σημαίνει ότι κηρύσσει και επίσημα πτώχευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας δηλώνουν ότι έκαναν ότι μπορούσαν για να κρατήσουν την ασφάλεια των εργαζόμενων και των πελατών τους στο μέγιστο βαθμό, όμως η μείωση της επιβατικής κίνησης τους υποχρεώνει να προχωρήσουν στην υπαγωγή στο άρθρο 11. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρία μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί προστατευμένη όμως από τις απαιτήσεις των πιστωτών της.

Η εταιρία που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν έναν αιώνα με μερικά Ford Model T έφθασε μέσα στον Απρίλιο που μας πέρασε να απολύσει 20.000 εργαζόμενους, δηλαδή πάνω από το 26% του παγκόσμιου δυναμικού της. Και όπως όλα δείχνουν δεν θα είναι η μόνη από τις μεγάλες εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων που θα μπει σε αυτή την δύσκολη και επίπονη διαδικασία σημαντικής αναδιάρθρωσης των εργασιών της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!