NEA

Ποια θα είναι τα πακέτα επιδοτήσεων για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα;

Αρχές 2021 αναμένεται να ισχύσει η επιδότηση για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, πατινιών και ποδηλάτων.

Για τα επιβατικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης η επιδότηση θα φτάνει στις 4.500 ευρώ για οχήματα αξίας έως 40.000 ευρώ. Για τα επαγγελματικά ηλεκτρικά η επιδότηση θα είναι στις 3.500-5.000 ευρώ. Σχετικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, η επιδότηση αναμένεται να κυμαίνεται μεταξύ 500 και 1.000 ευρώ, ενώ ακόμη μεγαλύτερο αναμένεται να είναι το ποσό για την αγορά ηλεκτρικού σκούτερ.

Το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς ηλεκτρικών ποδηλάτων, σκούτερ και αυτοκινήτων ανακοινώθηκε πριν από μία εβδομάδα από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα είναι κλιμακωτή, δηλαδή δεν θα υπολογίζεται βάσει της αξίας του οχήματος, αλλά οριζόντια, σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής.

Παράλληλα εξετάζονται και άλλα κίνητρα όπως: η απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης για αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας, ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης (στο 13%), η εξαίρεση υπαγωγής του ΦΠΑ ή καθορισμός μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, τα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας για 4 χρόνια, τα μειωμένα τέλη σε διόδια και η ελεύθερη πρόσβαση στον δακτύλιο κ.α.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button