NEA

Πρώτη γεύση από το εσωτερικό του νέου Opel Mokka

H Opel αποκαλύπτει ένα ακόμη teaser για το νέο Mokka. Αυτή τη φορά για το εσωτερικό του.

Μέσα στο καλοκαίρι θα μας αποκαλυφθεί το νέο Mokka και ήδη η Opel έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο γύρω σταδιακών αποκαλύψεων. Το πιο πρόσφατο στοιχείο έχει να κάνει με ένα σκίτσο για το ταμπλό του το οποίο η γερμανική εταιρία το αποκαλεί «Opel Pure Panel». Όπως η Peugeot έχει το δικό της i-cockpit, μιας και το νέο Mokka θα βασίζεται στο Peugeot 2008.

Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε ένα «κοφτό» τιμόνι σε κανονική διάμετρο και μπροστά ένα ψηφιακό πίνακα. Δίπλα υπάρχει μια μεγάλη οθόνη αφής με κάποια εντυπωσιακά γραφικά. Ας ελπίσουμε πως θα υπάρχουν κάποιοι βασικοί διακόπτες αφού η λογική της πλήρους απουσίας τους από τα σύγχρονα infotainment αυξάνει τους κινδύνους απόσπασης της προσοχής του οδηγού από το δρόμο.

Το οποίο νέο Mokka δοκιμάζεται εντατικά ώστε να είναι έτοιμο για το λανσάρισμά του προς τα τέλη του 2020. Ήδη γνωρίζουμε πως θα βασίζεται στην πλατφόρμα EMP1 και θα έχει μια εντελώς διαφορετική σχεδίαση από το προηγούμενο Mokka X. Καταρχήν θα είναι σημαντικά χαμηλότερο και πολύ πιο φαρδύ ώστε να προσφέρει μεγαλύτερους χώρους. Έστω και αν το μήκος θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα.

Σχετικά με την γκάμα των κινητήρων θα υπάρχει ότι και στα άλλα μικρά SUV του ομίλου PSA. Όπως και στο Peugeot 2008 θα δούμε τους 1.2 PureTech με 100, 130 και 150 ίππους, καθώς και τις ντίζελ εκδόσεις 1.5 BlueHDi με 100 και 130 άλογα. Και όπως στο Opel Corsa-e θα υπάρξει και ηλεκτρική έκδοση με 136 ίππους και μπαταρία 50 kWh με αυτονομία 320 χιλιόμετρα.

Το νέο Opel Mokka θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της PSA στο Poissy, βόρεια από το Παρίσι. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τελευταίο τετράμηνο του έτους και το ηλεκτρικό θα είναι διαθέσιμο από τις αρχές του 2021.

UPDATE: Σκίτσο και για την μάσμα του νέου Opel Mokka!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!