ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Το ειδικό φίλτρο αέρα της Ford ανακουφίζει τους αλλεργικούς

Οι πελάτες της Ford μπορούν να παραγγείλουν ένα βελτιωμένο φίλτρο αέρα που συγκρατεί μικροσκοπικά σωματίδια σκόνης, γύρη και ρύπους, διασφαλίζοντας μεγαλύτερη άνεση στο ταξίδι για όσους πάσχουν από αλλεργίες.

Η Ford προσφέρει τώρα στα οχήματά της ένα αναβαθμισμένο φίλτρο, το οποίο μπορεί να ανακουφίζει σημαντικά όσους πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα και εποχικές αλλεργίες. Το φίλτρο Ford micronAir proTect, προϊόν εξέλιξης της Freudenberg, μιας εταιρείας που ειδικεύεται στα συστήματα του είδους, είναι πολύ αποτελεσματικό στη συγκράτηση ποικίλων  βλαβερών μικροβίων, αλλεργιογόνων ουσιών, ακόμα και ιών που ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Το αναβαθμισμένο σύστημα χρησιμοποιεί άνθρακα και ένα ειδικό ενεργό στρώμα που κατασκευάζεται με μία μυστική συνταγή, συστατικό της οποίας είναι το κιτρικό οξύ των λεμονιών. Αυτό προστατεύει από ανεπιθύμητα βακτήρια και μύκητες, προφέροντας παράλληλα αντιικές ιδιότητες.

Τρόπος λειτουργίας

Το φίλτρο Ford micronAir proTect συγκρατεί σωματίδια με μέγεθος 0,05 microns – μικρότερα δηλαδή του ενός χιλιοστού του πλάτους μιας ανθρώπινης τρίχας. Όταν τοποθετείται στο σύστημα εξαερισμού του αυτοκινήτου, το φίλτρο αυτό μπορεί να αραιώσει την πυκνότητα βλαβερών σωματιδίων που εισέρχονται στην καμπίνα και να αφαιρέσει το ταχύτερο δυνατόν σταγονίδια που περιέχουν μικρόβια, περιορίζοντας έτσι τον κίνδυνο περαιτέρω μόλυνσης και λοίμωξης.

Το φίλτρο περιλαμβάνει ένα στοιχείο ενεργού άνθρακα, σχεδιασμένο για να παρέχει πρόσθετη προστασία από βλαβερούς ρύπους όπως σωματίδια και όξινα αέρια, καθώς και ένα πολυστρωματικό μπλοκ από μικροϊνες που συγκρατεί μικρότερα σωματίδια, σκόνη και γύρη.

Επίσης το φίλτρο διαχειρίζεται και άλλες «απειλές» μέσα στο αυτοκίνητο, καθώς αποδεικνύεται  αποτελεσματικό κατά 99% σε ότι αφορά την αδρανοποίηση μικροβίων που έρχονται σε επαφή με το ειδικό ενεργό στρώμα.* Μεταξύ αυτών είναι η Γρίπη των Χοίρων (H1N1) και ο HCov-229E. Οι τρέχουσες συνθήκες καθιστούν εξαιρετικά επικίνδυνη τη δοκιμή του φίλτρου κατά του SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκαλεί τη νόσο COVID-19. Εντούτοις, η Freudenberg εκτιμά ότι το φίλτρο αυτό θα είναι εξίσου αποτελεσματικό με ποσοστό 99,9%.

Οι κορωνοϊοί μεταδίδονται με τα σταγονίδια που παράγονται από το φτάρνισμα, το βήχα και την αναπνοή των ασθενών και μπορεί να παραμείνουν ενεργοί σε επιφάνειες για ώρες, ακόμα και ημέρες. Οι καιρικές και θερμοκρασιακές μεταβολές και η υγρασία μπορεί να καταστήσουν αυτά τα σωματίδια αερομεταφερόμενα εκ νέου – και σε αυτή τη φάση μπορούν να παγιδευτούν από το φίλτρο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν του φίλτρο από τους εμπόρους της Ford, οι οποίοι αναλαμβάνουν και την τοποθέτηση. Το φίλτρο διατίθεται για τα Focus, Kuga, Mondeo, S‑MAX και Galaxy, και τώρα κατόπιν παραγγελίας για τα Fiesta, Puma και EcoSport, ενώ αργότερα φέτος το καλοκαίρι θα ακολουθήσουν τα Transit Courier και Tourneo Courier.

Όσοι πελάτες της Ford επιθυμούν να τοποθετήσουν το φίλτρο Ford micronAir proTect στα οχήματά τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα πρωτόκολλα σέρβις ‘No Touch’, στο πλαίσιο των οποίων το όχημα απολυμαίνεται και προστατεύεται με πρόσθετα καλύμματα σημείων επαφής πριν επιστραφεί στον πελάτη.

* Φίλτρο Ford micronAir® proTect με αντιική προστασία μέσω λειτουργικού στρώματος φιλτραρίσματος βασισμένου σε εκχύλισμα φρούτου  (ενεργό συστατικό Κιτρικό Οξύ CAS-Nr. 77-92-9 και/ή 5949-29-1) για χρήση σε συστήματα διαχείρισης εξαερισμού / κλιματισμού. Ασφαλής βακτηριοστατική και μυκητοστατική προστασία εναντίον πολλών κατά Gram θετικών και αρνητικών βακτηρίων και μυκήτων και αποδεδειγμένες αντιικές ιδιότητες (Influenzavirus H1N1 και Coronavirus HCoV 229E) σύμφωνα με ISO 18184.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button