NEA

To Mega Cruiser ήταν το Hummer της Toyota [vid]

Ήταν ένα αυτοκίνητο που αρχικά κατασκευάστηκε για τις μονάδες ασφαλείας και διάσωσης στην Ιαπωνία και αργότερα κατασκευάστηκαν και κάποια για πολιτική χρήση.

Μέχρι να γιορτάσει η Toyota τα 25 χρόνια από το πρώτο Mega Cruiser που κατασκεύασε πολύ λίγοι γνώριζαν την ύπαρξή του. Η οποία απαρτίζεται από 100 σπάνια αυτοκίνητα που ξεκίνησαν να παραδίδονται ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση της παραγωγής του το 1995.

Από πλευράς διαστάσεων το μήκος ξεπερνούσε τα 5 μέτρα, το πλάτος ήταν στα 2,2 και λίγο χαμηλότερα ήταν το ύψος του. Η απόσταση από το έδαφος έφθανε τα 420 χιλιοστά! Το απόβαρο ξεπερνούσε τους 2,8 τόνους και στο εσωτερικό χωρούσαν έως έξι άτομα.

Κάτω από το καπό υπήρχε τετρακύλινδρος(!) turbo-diesel χωρητικότητας 4,1 λίτρων που απέδιδε 157 ίππους και συνεργαζόταν με 4άρι σασμάν. Η μόνιμη τετρακίνηση είχε τρία διαφορικά, τα φρένα τέσσερις αεριζόμενους δίσκους, ενώ υπήρχε και τετραδιεύθυνση. Μία σημαντική λεπτομέρεια είναι πως υπήρξε μόνο ως δεξιοτίμονο.

To Mega Cruiser ήταν ένα ιδιαίτερα ακριβό 4×4 που εκείνη την εποχή κόστιζε περίπου 80.000 δολάρια. Η πώλησή του είχε περιοριστεί στην Ιαπωνία μέχρι το 2001 που σταμάτησε η παραγωγή του. Ωστόσο, πωλήθηκε και ως μεταχειρισμένο σε αγοραστές από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Αυστραλία κ.α.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!