NEA

Ελεύθερη πτώση στο -25% για την ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου

Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη του ACEA για το 2020 τότε αυτή θα είναι η μεγαλύτερη πτώση στην Ευρώπη μετά το 2013 και όταν οι αγορές είχαν αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους μετά την οικονομική κρίση του 2009. 

Η εκτίμηση έρχεται από τον σύνδεσμο ευρωπαίων κατασκευαστών αυτοκινήτων (ACEA) ο οποίος κάνει μια πρόβλεψη για το 2020 και εκτιμά πως οι πωλήσεις θα φτάσουν συνολικά τα περίπου 9,6 εκατομμύρια νέα αυτοκίνητα σε σχέση με τα 12,8 εκατομμύρια που πωλήθηκαν μέσα στο 2019.

Ο λόγος της πτώσης δεν είναι άλλος από την πανδημία του κορωνοϊού. Τον Μάϊο και σε σχέση με τον περσινό μήνα οι πωλήσεις στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ και τη Βρετανία ήταν μειωμένες κατά 57%. Χαρακτηριστικό είναι πως στο πρώτο πεντάμηνο του 2020 οι συνολικές πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 41% (σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019).

Έτσι, η φετινή χρονιά θα έχει μια απότομη πτώση και την πιο βίαιη που έχει ποτέ καταγραφεί σε μία μόνο χρονιά στον χώρο του αυτοκινήτου. Ο ACEA ελπίζει ότι οι πωλήσεις θα ανακάμψουν στο υπόλοιπο της χρονιάς καθώς οι αγορές θα επανέρχονται σε κανονικούς ρυθμούς. Προ πανδημίας οι εκτιμήσεις ήταν για πτώση στο -2% μετά την άνοδο του +1,2% του 2019.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!