NEA

Επίσημα το Cupra el-Born – Διαθέσιμο μέσα στο 2021

Στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της εταιρείας στη CASA SEAT, η CUPRA επιβεβαίωσε την άφιξη ενός μοντέλου που θα αλλάξει τη δυναμική αντίληψη των ηλεκτρικών οχημάτων.

Από την παρουσίασή του στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης πέρυσι, το el-Born Concept έλαβε επαίνους για την κομψή εμφάνιση του και την προσωπικότητά του. Ωστόσο, η Ομάδα Σχεδίασης και το Τεχνικό Κέντρο δεν συμφώνησαν απλώς για τις θετικές κριτικές που έλαβαν, αλλά συνέχισαν να εξελίσσουν το όχημα, δίνοντάς του ένα σπορ χαρακτήρα και μια ακόμη πιο εντυπωσιακή οπτική γοητεία. Το αποτέλεσμα είναι η γέννηση του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας: του CUPRA el-Born.

Το νέο μοντέλο θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Zwickau στη Γερμανία, θα αυξήσει το περιθώριο κέρδους της εταιρείας και ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία της μάρκας και το προφίλ των πελατών της CUPRA. Οι δυναμικές επιδόσεις του CUPRA el-Born αποτέλεσαν βασική εστίαση κατά την ανάπτυξη του οχήματος, προσφέροντας άμεση επιτάχυνση από 0-50 km/h σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα. Το Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport), το οποίο αναπτύχθηκε αποκλειστικά στην πλατφόρμα MEB για το CUPRA el-Born, συνδυάζει το σπορ ύψος οδήγησης του αυτοκινήτου με ένα σύστημα που προσαρμόζεται αυτόματα σε οποιεσδήποτε συνθήκες, προσφέροντας ανώτερο επίπεδο δυναμικής οδήγησης.

Το CUPRA el-Born διαθέτει τεχνολογίες αιχμής, όπως Head-up Display με Augmented Reality. Θα μπορεί να ταξιδέψει έως και 500 km, με μία μόνο φόρτιση, χάρη στην υψηλής απόδοσης μπαταρία 77 kWh (μεικτή: 82 kWh). Λόγω της δυνατότητας του για γρήγορη φόρτισης, το CUPRA el-Born θα μπορεί να λάβει την απαιτούμενη ενέργεια για τουλάχιστον 260 χιλιόμετρα, σε μόνο 30 λεπτά.

Το εσωτερικό έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώσει τη φιλοσοφία ποιότητας και επιδόσεων CUPRA σε συνδυασμό με την κομψότητα, που τονίζεται από τα sport bucket καθίσματα, το νέο τιμόνι με Drive Profile Selection και τα CUPRA mode buttons και τις επιλογές υλικών υψηλής ποιότητας. Εκτός από την προσοχή στη λεπτομέρεια και το πάθος για ποιότητα, η CUPRA έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη βιωσιμότητα του el-Born χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένα υλικά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 Το λανσάρισμα του CUPRA el-Born το 2021 φέρνει τη βιώσιμη κινητικότητα με το χαρακτήρα και το δυναμισμό που επιθυμούν οι λάτρεις των αυτοκινήτων, αλλά με ένα μοναδικό και αποκλειστικό προϊόν για όσους αναζητούν την πιο προηγμένη τεχνολογία και το μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η CUPRA είναι μια μάρκα του SEAT Group, βασισμένη στη σύγχρονη σχεδίαση και τη σπορ απόδοση των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, οι πωλήσεις αυξήθηκαν και η CUPRA έκλεισε το 2019 με αύξηση 72% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά με σχεδόν 25.000 πωληθέντα αυτοκίνητα. Το 2020, το CUPRA Leon και το CUPRA Formentor, το πρώτο μοντέλο που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τη μάρκα, θα κατακτήσουν την αγορά.

Η CUPRA διαθέτει σχεδόν 250 εξειδικευμένα σημεία πώλησης σε όλο τον κόσμο. Ταυτόχρονα με τη δεύτερη επέτειο, η CUPRA εγκαινίασε τα νέα της κεντρικά γραφεία στο Martorell (Βαρκελώνη), το CUPRA Garage, ένα κτίριο 2.400 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται δίπλα στην εταιρική έδρα της SEAT. Η CUPRA διαθέτει επίσης ένα εργαστήριο αγωνιστικών αυτοκινήτων, το CUPRA Racing Factory, όπου ανέπτυξε το πρώτο 100% ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο, το CUPRA e-Racer. Εκτός από αποκλειστικός συνεργάτης αυτοκινήτων και κινητικότητας της FC Barcelona, η CUPRA έχει δημιουργήσει μια ελίτ ομάδα πρεσβευτών, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός τερματοφύλακας Marc ter Stegen ή ο Σουηδός οδηγός αγώνων Mattias Ekström, μεταξύ άλλων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button