ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Νέο λογότυπο για την Opel

Η Opel επαναπροσδιορίζει την οπτική της ταυτότητα με το νέο Mokka.

Το νέο μοντέλο είναι το πρώτο που λανσάρει το Opel Vizor, το μελλοντικό πρόσωπο της μάρκας καθώς και το πλήρως ψηφιακό cockpit του μέλλοντος, το Pure Panel. Το έμβλημα “Mokka” έχει επανασχεδιαστεί με μία  ειδική γραμματοσειρά και τώρα είναι κεντρικά τοποθετημένο στην πίσω πόρτα, κάτω από τον ‘κεραυνό’ της Opel. Το θρυλικό λογότυπο έχει επίσης αναθεωρηθεί και στη νέα του μορφή, θα κοσμεί όλα τα προσεχή μοντέλα του Γερμανού κατασκευαστή.

«Ο δακτύλιος είναι τώρα πιο λεπτός, πιο κομψός, πιο ακριβής και πιο χαρακτηριστικός, αναδεικνύοντας ακόμα περισσότερο τον ‘κεραυνό’, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Σχεδίασης, Mark Adams. «Όλες οι λεπτομέρειες είναι εξαιρετικά ακριβείς και κομψές. Η λέξη ‘Opel’ ενσωματώνεται στο κάτω τμήμα του δακτυλίου – θυμίζοντας περίτεχνο σκάλισμα πάνω σε κόσμημα. Το στοιχείο αυτό αποπνέει γνήσια Γερμανική ακρίβεια. Ενσωματώσαμε το «Blitz» (σήμα της Opel) σε μία εξέχουσα θέση στο Vizor, ενώ αντίστοιχα, στο πίσω τμήμα, βρίσκεται στο κέντρο, πάνω από το όνομα του μοντέλου».

Το στοιχείο ενός κεραυνού μέσα σε κύκλο κοσμεί όλα τα μοντέλα Opel από το 1963. Ανάλογα με το μοντέλο και το έτος παραγωγής, τα εμβλήματα διαφέρουν ελαφρώς. Από το 1970, σαφείς σχεδιαστικές οδηγίες θεσπίστηκαν για όλους τους τομείς της εταιρείας. Αυτή η εταιρική σχεδίαση αναθεωρήθηκε για πρώτη φορά το 1987.

Με την είσοδο στη νέα χιλιετία εκσυγχρονίστηκε περαιτέρω, με το σήμα του κεραυνού να αποκτά τρισδιάστατο σχήμα, και το λογότυπο της εταιρείας και το έμβλημα των προϊόντων να έρχονται πιο κοντά μεταξύ τους. Από το 2016, τα μοντέλα Opel απέκτησαν ένα ανάγλυφο, χρωμιωμένο λογότυπο υψηλής ακρίβειας.

Το επίσημο λογότυπο της εταιρείας αναμορφώθηκε αποκτώντας ένα σύγχρονο, επίπεδο σχήμα το καλοκαίρι του 2017. Ο ανασχεδιασμένος ‘κεραυνός’ που προορίζεται για τα μελλοντικά μοντέλα εναρμονίζεται άριστα με το δισδιάστατο λογότυπο το οποίο χρησιμοποιείται στις διαφημίσεις και την ψηφιακή επικοινωνία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button