NEA

Πόσο κοστίζουν οι νέες Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio & Stelvio Quadrifoglio στην Ελλάδα;

Οι τιμές των δύο μοντέλων είναι 123.500€ (Giulia) και 130.000€ (Stelvio), ενώ όπως και όλες οι εκδόσεις των Giulia και Stelvio ΜΥ20 καλύπτονται χωρίς επιπλέον κόστος από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση 200.000χλμ. και 5ετες πρόγραμμα συντήρησης. 

Αποτελώντας έναν πραγματικό θρύλο για την Alfa Romeo, το λογότυπο Quadrifoglio Verde, γεννήθηκε μέσα από του αγώνες και σήμερα εκτός από τις αγωνιστικές κατασκευές, υπογραμμίζει και τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της μάρκας. Η παρουσίαση των Giulia και Stelvio ΜΥ20, έφεραν μια σειρά αναβαθμίσεων για τη γκάμα των μοντέλων, κυρίως στον τομέα της εργονομίας και της συνδεσιμότητας. Παράλληλα η χρησιμοποίηση προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης έκαναν για πρώτη φορά το μοντέλο διαθέσιμο και με αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2.

Οι παραπάνω αλλαγές εφαρμόστηκαν και στις κορυφαίες εκδόσεις Giulia Quadrifoglio και Stelvio Quadrifoglio, διατηρώντας αναλλοίωτο τον απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων και ενισχύοντας την άνεση, την ασφάλεια και την πρακτικότητα που προσφέρουν στις καθημερινές μετακινήσεις. Τα δύο μοντέλα –όπως και σε όλες τις εκδόσεις τους- μοιράζονται μεγάλο μέρος μηχανικών μερών, κατάλληλα ρυθμισμένων κατά περίπτωση ώστε να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και οδηγική αίσθηση, αντάξια του ονόματος Alfa Romeo.

Τοποθετημένος στο διαμήκη άξονα βρίσκεται ο V6 bi-Turbo βενζινοκινητήρας των 2,9 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων, η ισχύς του οποίου μεταφέρεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων στους πίσω τροχούς της Giulia και στους 4 τροχούς της Stelvio μέσω του αποκλειστικού συστήματος τετρακίνησης Q4. Και στις δύο περιπτώσεις το πίσω διαφορικό Torque Vectoring εξασφαλίζει τη μέγιστη πρόσφυση, αλλά και ευελιξία, ενώ η ανάρτηση AlfaLink, η κεντρική μονάδα ελέγχου CDC και το σύστημα DNA PRO -που προσφέρει και το πρόγραμμα RACE- συμπληρώνουν το κορυφαίο τεχνολογικό υπόβαθρο των δύο μοντέλων.

Οι κορυφαίες επιδόσεις (επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα σε 3,9’’ για τη Giulia QV και 3,8’’ για τη Stelvio QV) συνοδεύονται από ένα εξίσου εντυπωσιακό πακέτο εξοπλισμού. Στο εσωτερικό η σπορ αίσθηση ολοκληρώνεται από το νέο σύστημα πολυμέσων-Navigation με την οθόνη αφής 8,8 ιντσών που διαθέτει γραφικά και λειτουργίες που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για τις εκδόσεις Quadrifoglio, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση του αυτοκινήτου, τη θερμοκρασία των μηχανικών μερών, την απόδοση του κινητήρα, την πίεση του Turbo και άλλα στοιχεία τηλεμετρίας που αφορούν στην επιτάχυνση και συνολικά τις επιδόσεις του μοντέλου. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων είναι απόλυτα συμβατό με λειτουργία Mirroring μέσω των αντίστοιχων εφαρμογών Apple Car Auto και Android Auto.

Όσον αφορά στα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) αυτά περιλαμβάνουν τα:

  • Lane Keeping Assist (ενεργό σύστημα διατήρησης πορείας)
  • Active Blind Spot Assist (ενεργό σύστημα παρακολούθησης τυφλής γωνίας)
  • Active Cruise Control (ενεργό σύστημα διατήρησης ταχύτητας)
  • Traffic Jam Assist and Highway Assist (σύστημα υποβοήθησης σε συνθήκες μποτιλιαρίσματος και κίνησης στον αυτοκινητόδρομο)
  • Driver Attention Assist (σύστημα επαγρύπνησης)

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button