NEA

H Porsche 911 Turbo είναι… η απλή με τα 580 άλογα [vid]

Στις αρχές του χρόνου είχε παρουσιαστεί η Turbo S με τα 650 άλογα. Καλά είναι και τα… 580 της απλής Turbo που στη Γερμανία ξεκινά από τις 180.811€ ως Coupe και από τις 194.035€ ως Cabriolet.

H Porsche συμπληρώνει σιγά-σιγά την γκάμα της νέας 911 με την παρουσίαση της Turbo που είναι ίσως και η πιο δημοφιλής εκδοχή της. Εδώ ο twin turbo των 3,8 λίτρων αποδίδει 580 άλογα (40 επιπλέον από την προηγούμενη) με ροπή στα 750 Nm.

Eξίσου εκρηκτικές είναι και οι επιδόσεις με τα 0-100 χλμ./ώρα να μην ξεπερνούν τα 2,8 δευτερόλεπτα και την τελική να αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα. Τιμές εξαιρετικές αν σκεφτεί κανείς πως είναι ανάλογες της προηγούμενης 911 Turbo S.

Η ροπή περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός κιβωτίου PDK με 8 σχέσεις και ειδικά προσαρμοσμένο στην Turbo με νέα χαρτογράφηση της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης PASM. Το Porsche Traction Management και η ενεργητική τετραδιεύθυνση είναι στάνταρ, ενώ οι τροχοί 20 (21 πίσω) ιντσών φορούν ελαστικά διάστασης 255/35 (315/30 πίσω). Μπροστά υπάρχουν δισκόφρενα 408 χλστ. και πίσω 380 χλστ. με τα κεραμικά να είναι προαιρετικά.

Η βασική οπτικά διαφορά που υπάρχει στην απλή Turbo είναι η τετραπλή εξαγωγή της εξάτμισης (στην Turbo S είναι οβάλ). Από εκεί και πέρα, δείχνει πανομοιότυπη με την Turbo S, όντας το ίδιο φαρδιά και φουσκωμένη, με στάνταρ LED τεχνολογίας PDLS Plus, ενεργητικό αεροδυναμικό πακέτο και διάφορά άλλα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!