NEA

Ποιες είναι οι εταιρίες αυτοκινήτου με τα μεγαλύτερα χρέη;

Σε μια ενδιαφέρουσα μελέτη για το top-900 των εταιριών με τα μεγαλύτερα χρέη έχει ενδιαφέρον πως στην πρώτη 10άδα οι μισές είναι κατασκευής αυτοκινήτων!

Η πανδημία εκτόξευσε τα χρέη όλων των εταιριών παγκοσμίως κατά 12% με το συνολικό ποσό να υπολογίζεται σε 9,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρία επενδύσεων Janus Henderson. Ωστόσο, θα πρέπει να τονισθεί πως αυτά τα χρέη δεν είναι απαραίτητα «χασούρα» αφού αφορούν σε οικονομικά ανοίγματα, επενδύσεις και δανεισμό και ανάλογα περιθώρια ρευστότητας.

Στην καλύτερη θέση βρίσκεται η Αlphabet που έχει στα ταμεία της 104 δισ. δολάρια ζεστό χρήμα, ακολουθούμενη από την Samsung με 78 δισ., την Microsoft με 47 δισ., την Facebook με 44 δισ. κ.α.

Τώρα, στον παραπάνω πίνακα, στις δέκα πιο χρεωμένες εταιρίες στον κόσμο, οι πέντε είναι αυτοκινητοβιομηχανίες. Η VW έχει συνολικό χρέος στα 192 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περισσότερο και από κράτη όπως η Νότιος Αφρική (180 δισ.) ή η Ουγγαρία (την Ελλάδα δεν την φτάνει κανείς…). Αξιοσημείωτο είναι πως τα περισσότερα από τα χρέη της VW οφείλονται στο χρηματοπιστωτικό της τμήμα.

Στην τρίτη θέση της λίστας βρίσκεται η Daimler με χρέη στα 151 δισεκατομμύρια δολάρια χρέη. Λίγο πίσω είναι η Toyota με 138 δισεκατομμύρια δολάρια, η Ford με 122 δισεκατομμύρια δολάρια και η BMW με 114 δισεκατομμύρια δολάρια. Όπως είπαμε τα παραπάνω ποσά δεν μεταφράζονται σε απώλειες αφού αφορούν μεταξύ άλλων σε δανεισμό και επενδύσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!