NEA

H Τουρκία προχωρά με το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Ερντογάν συνεχίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων προχωρώντας σε μια τελετή για το πρώτο εργοστάσιο EV της Τουρκίας στην επαρχία της Προύσας.

Παρά την εύθραυστη οικονομία της χώρας και την ευάλωτη θέση της απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο η Τουρκία έχει επενδύει συνεχώς δισεκατομμύρια για τον πολεμικό της εξοπλισμό. Και σε μια κίνηση εντυπωσιασμού ο Ερντογάν ανακοίνωσε πέρυσι πως θα προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από το 2022 στην Τουρκία.

Περίπου ένα μήνα μετά την χυλόπιτα της Volkswagen που τελικά δεν θα οικοδομήσει το νέο της εργοστάσιο στην Τουρκία έρχεται ο Ερντογάν με μια τελετή να μας υπενθυμίσει πως θα φτιάξει το δικό του Gigafactory. Μέσω της κοινοπραξίας TOGG με τον κύριο που ποζάρει στην κεντρική φωτογραφία προφανώς να έχει ως πρότυπο τον Elon Musk.

«Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τη κατασκευή του εργοστασίου σε 18 μήνες και να βγάλουμε το πρώτο όχημά μας από τη γραμμή παραγωγής το τελευταίο τρίμηνο του 2022», δήλωσε ο Ερντογάν. Το εργοστάσιο έχει μια επένδυση 3,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων και προβλέπεται μια ετήσια παραγωγική δυνατότητα στις 175.000 μονάδες.

Η TOGG θα παράγει πέντε διαφορετικά ηλεκτρικά μοντέλα -SUV, sedan, c-hatchback, b-SUV και b-MPV- έως το 2030 και θα έχει όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας. Το εργοστάσιο θα απασχολεί 4.323 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 300 ειδικευμένου προσωπικού.

Φυσικά πέρα από την εγχώρια διάθεση η Τουρκία θα αισιοδοξεί και στην εξαγωγή του «εθνικού» της αυτοκινήτου. Τώρα, σε ποιες αγορές και σε τι τιμή θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν τα τουρκικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι άλλη ιστορία. Ίσως στον Λίβανο… Αυτά να τα βλέπουμε όμως και εμείς ως χώρα που η υπόθεση «ηλεκτρικό αυτοκίνητο» ξεκίνησε και τελειώσε κάπου στην Σύρο…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!