NEA

Kia Sonet, ένα νέο «παγκόσμιο» μικρό SUV

Η Kia ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στις 7 Αυγούστου την πρεμιέρα του Sonet, ενός μικρού SUV που θα ξεκινήσει την καριέρα του στην αγορά της Ινδίας, με στόχο να επεκταθεί και σε άλλες ηπείρους.

Πρόκειται για ένα subcompact SUV, με μήκος μικρότερο των 4 μέτρων, το οποίο, σύμφωνα με δηλώσεις των ανθρώπων της εταιρίας, θα εντυπωσιάζει με την εμφάνιση και το χαρακτήρα του. το Sonet παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στο 2020 Delhi Auto Expo, από το οποίο προέρχεται και η σχετική φωτογραφία. Αναφορικά με το μοντέλο παραγωγής, η Kia έχει δημοσιεύσει μόνο το εικονιζόμενο σκίτσο, που δεν αποκαλύπτει και πολλά. Θεωρούμε όμως απίθανο να υπάρχουν σοβαρές διαφοροποιήσεις, αφού ο χρόνος που μεσολάβησε μεταξύ των δύο δεν επιτρέπει μεγάλες αλλαγές.

Αναφορικά με τη γκάμα των κινητήρων, από ό,τι ακούγεται θα υπάρχει ένας χιλιάρης κινητήρας turbo, ο οποίος θα συνδυάζεται με το iMT μηχανικό κιβώτιο με by-wire συμπλέκτη ή, εναλλακτικά, με ένα αυτόματο, διπλού συμπλέκτη. Ένας δεύτερος βενζινοκινητήρας θα διατίθεται στα 1,2 λίτρα, καθώς και ένας diesel στα 1,5 λίτρα. Από άποψης εξοπλισμού, επίσημα η Kia αναφέρει ότι θα εφοδιάζεται με την in-car connectivity τεχνολογία της εταιρίας, UVO, ένα infotainment με οθόνη αφής 10,25 ιντσών, καθώς και ένα αναβαθμισμένο ηχοσύστημα της Bose.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Karim Habib, Senior Vice President της εταιρίας και επί κεφαλής του Kia Design Center, «Με το νέο Kia Sonet, είχαμε τη φιλοδοξία να δώσουμε σε αυτό το συμπαγές SUV έναν ισχυρό και μυώδη χαρακτήρα που βρίσκεται μόνο σε πολύ μεγαλύτερα οχήματα. Με αυτό κατά νου, σχεδιάσαμε κάτι που πιστεύουμε ότι είναι ένα υπέροχο SUV, με ένα μοναδικό σπορ χαρακτήρα, με αυτοπεποίθηση και με μια δυναμική σιλουέτα». Όπως προείπαμε, άμεσα δεν θα το δούμε στην Ευρώπη, είναι όμως εξαιρετικά πιθανό σε βάθος χρόνου να έρθει να προστεθεί στη γκάμα της εταιρίας, συμπληρώνοντας το κενό κάτω από το Stonic.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!