NEA

Αύξηση των πωλήσεων plug-in υβριδικών μοντέλων της Volvo κατά 80%

Όπως υποδηλώνουν οι πωλήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η μόνη κατηγορία που τα κατάφερε να διατηρηθεί ψηλά, παρά την κρίση, είναι αυτή των μοντέλων με κάποια μορφή ηλεκτροκίνησης.

Και αυτό δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από την εικόνα στις αντιπροσωπείες της Volvo. Η σουηδική εταιρία έχει σημειώσει αύξηση κατά 80% στις παγκόσμιες πωλήσεις των plug-in υβριδικών της μοντέλων, το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από αυτά, μάλιστα, το 79% διατέθηκε σε χώρες της Ευρώπης όπου η ζήτηση διατηρήθηκε σε πολύ ψηλά επίπεδα, παρά τον Κορωνοϊό.

Μιλώντας με νούμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο η Volvo διέθεσε τους πρώτους έξι μήνες του 2020 συνολικά 37.775 plug in υβριδικά οχήματα. Το αντίστοιχο νούμερο για το 2019 ανερχόταν στις 21.015 μονάδες. Ειδικά για τη γηραιά ήπειρο, οι πωλήσεις αυτών των μοντέλων ανέβηκαν από το 9% στο 24% μέσα σε μία χρονιά! Σε άμεση αντίθεση έρχεται η αγορά της Κίνας, όπου εκεί τα plug-in υβριδικά αντιστοιχούν μόλις στο 3,2% των πωλήσεων της Volvo, περίπου 2.100 μονάδες, εστιάζοντας κυρίως στην ηλεκτρική εκδοχή του S90.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!