NEA

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Audi ως μέρος του ενεργειακού ισοζυγίου

Στη δυνατότητα αμφίδρομης φόρτισης επενδύει η Audi, με σκοπό τα ηλεκτρικά της μοντέλα να συνεισφέρουν στις ενεργειακές απαιτήσεις των σύγχρονων σπιτιών.

Μέχρι στιγμής εστιάζαμε στη μία μόνο κατεύθυνση. Αυτή της φόρτισης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου από το δίκτυο παροχής ενέργειας. Γιατί όμως να μην ισχύει και το αντίστροφο; Ένα EV αποτελεί μία κινούμενη μεγάλη μπαταρία που εύκολα μπορεί να καλύψει, υπό συνθήκες, τις ενεργειακές ανάγκες ενός νοικοκυριού. Εξετάζοντας το θέμα ολιστικά, η Audi θεωρεί ότι μία αμφίδρομη μεταφορά ενέργειας μπορεί να βελτιώσει τη σταθερότητα ροής ενέργειας του δικτύου, να περιορίσει τα κόστη του ρεύματος και να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η αμφίδρομη φόρτιση, πρώτα και κύρια, μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα πράσινες τεχνολογίες όπως η χρήση φωτοβολταϊκών πάνελ στα σπίτια. Η παραγωγή της ενέργειας είναι ένα θέμα, καθώς δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε σταθερότητα από πηγές όπως ο ήλιος ή ο αέρας. Η αποθήκευσή της, αντίστοιχα, αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο ως εφεδρική μπαταρία, η όποια επιπλέον ενέργεια δεν πρόκειται να πάει ποτέ χαμένη. Αυτή μάλιστα θα μπορεί να γυρίζει και πίσω στο σπίτι, συγκεκριμένες ώρες όπου το τιμολόγιο του παρόχου έχει υψηλότερη χρέωση, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται και οικονομία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. για εμένα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον σίγουρα! Και ψάχνω να επενδύσω σε καποιο! Έχω δει και προσανατολίζομαι στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα audi https://www.audi.gr/gr/web/el/models.html?bytype=plug-in-hybride
    Θα μπορούσατε να κάνετε ένα αφιέρωμα για τα τοπ brands στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.? ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!