NEA

Αερόσακοι πίσω επιβατών από τη Mercedes-Benz

Με τη νέα S-Class η Mercedes-Benz υιοθετεί, για πρώτη φορά στην ιστορία της αυτοκίνησης, μετωπικούς αερόσακους για τους πίσω επιβάτες.

Δεν είναι μυστικό ότι σε κάθε νέα γενιά της S-Class, η γερμανική εταιρία παρουσιάζει ο,τι πιο προχωρημένο υπάρχει στον πλανήτη, σε θέματα τεχνολογίας και ασφάλειας. Με την έλευση της νέας της ναυαρχίδας να προγραμματίζεται για το Σεπτέμβριο, οι άνθρωποι της Mercedes-Benz ξεκινούν σιγά σιγά να αποκαλύπτουν τις καινοτομίες που θα ενσωματώνει. Πρόσφατα αναφερθήκαμε στη δεύτερη γενιά του infotainment της φίρμας, MBUX, ενώ τώρα είναι η σειρά των πρώτων μετωπικών αερόσακων, οι οποίοι προορίζονται να προστατεύσουν τους πίσω επιβάτες.

Αυτοί θα είναι ενσωματωμένοι στις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων και θα βασίζονται σε «ένα τελείως διαφορετικό σκεπτικό, σε σχέση με τους μπροστινούς αερόσακους». Ο σχεδιασμός τους θα είναι σαν U και θα μπορούν να προσαρμόζονται όταν χρησιμοποιούνται παιδικά καθίσματα. Παράλληλα, θα δρουν συνεργατικά και με άλλα συστήματα, όπως αερόσακους ενσωματωμένους στις ζώνες ασφαλείας, οδηγώντας την παθητική προστασία σε νέα επίπεδα.

Πέρα από τους πίσω αερόσακους, η Mercedes-Benz έχει αναβαθμίσει και τη λειτουργία Pre-Safe Impulse Side. Χάρη σε αισθητήρες radar, θα μπορεί να αντιλαμβάνεται μία πλευρική σύγκρουση και θα φουσκώνει τα πλευρά των καθισμάτων ώστε να προετοιμάζουν καλύτερα τα σώματα του οδηγού και του συνοδηγού, διατηρώντας τους όσο το δυνατό προς το κέντρο του αυτοκινήτου. Παράλληλα, θα υψώνεται άμεσα όλο το αμάξωμα, μέσω των αναρτήσεων, ώστε η δύναμη της σύγκρουσης να οδηγείται κυρίως στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!