NEA

Μία βόλτα στο εργοστάσιο κατασκευής κινητήρων της Mercedes-AMG (video)

Βίντεο από γραμμές αυτοκινήτων έχουμε ανεβάσει πολλά. Πόσες φορές όμως έχετε μπει σε κάποια προηγμένη εγκατάσταση κατασκευής κινητήρων για σπορ αυτοκίνητα;

Εδώ είναι το μέρος όπου κατασκευάζονται μερικοί από τους ισχυρότερους κινητήρες παραγωγής σήμερα. Οι εγκαταστάσεις της Mercedes-AMG στο Affalterbach. Και ο οικοδεσπότης μας, @Shmee150, κατά κόσμο Tim Burton, Βρετανός vlogger και youtuber, θα μας ξεναγήσει σε αυτό τον κόσμο μέσω ενός χορταστικού video, διάρκειας 8:28 λεπτών.

Βλέποντας το video δεν μπορεί κανείς να μην εντυπωσιαστεί από την τάξη, την καθαρότητα και το βαθμό αυτοματισμού της όλης εγκατάστασης. Υπάρχει μία σαφής, καθορισμένη ροή καθόλη τη διάρκεια κατασκευής ενός κινητήρα, ενώ από την αρχή νιώθεις λες και βρίσκεσαι σε ένα μεγάλο super market, όπου τα έμβολα, τα turbo και όλα τα άλλα μέρη βρίσκονται σε προθήκες, για να πάρεις αυτό που θες!

Στην πράξη, θέλει περίπου τρεις με τέσσερις ώρες για να ολοκληρωθεί η συναρμολόγηση ενός κινητήρα από το μηδέν. Ξεκινώντας από το μπλοκ (συνήθως από αλουμίνιο) και χτίζοντας επάνω του τα πάντα. Οι μεταφορές διαφόρων εξαρτημάτων γίνονται με ρομποτικούς μεταφορείς. Όσο για τους υπαλλήλους, οι μισοί εκεί μέσα δείχνουν για Barista και οι υπόλοιποι θα μπορούσαν κάλλιστα να ανήκουν σε rock μπάντες! Το απόλυτο περιβάλλον εργασίας, στο οποίο όμως ο επαγγελματισμός και η υψηλή τεχνολογία θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!