NEAΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Laser tattoo και θερμικός χρωματισμός μετάλλου για το Tesla Cybertrack!

Η εφευρετικότητα δείχνει να μην έχει όρια στην Tesla. Η εταιρία του Elon Musk αποκάλυψε το μυστικό για το πώς θα μπορεί κανείς να κάνει πιο προσωπικό το αυτοκίνητό του.

Οι εποχές όπου ο Henry Ford διατυμπάνιζε πως «μπορείτε να αγοράσετε το Model-T σε όποιο χρώμα θέλετε, αρκεί να είναι μαύρο» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Όσο βασική είναι η εμφάνιση ενός αυτοκινήτου για να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου, άλλο τόσο ρόλο παίζει και ο χρωματισμός του, που αντανακλά άμεσα στα γούστα του χρήστη. Και για να πάμε στην προκειμένη περίπτωση, του Tesla Cybertruck, ό,τι φωτογραφίες έχουμε δει μέχρι στιγμής παρουσιάζουν το αυτοκίνητο άβαφτο, στο κλασικό μεταλλικό χρώμα του κράματος του αμαξώματος.

Αρκετοί έχουν ρωτήσει κατά καιρούς για την χρωματική παλέτα με την οποία θα διατίθεται, χωρίς όμως απάντηση. Το μόνο που υπήρξε ήταν μία λακωνική δήλωση του ίδιου του Elon Musk, «θα μπορείτε να το κάνετε εσείς σε όποιο χρώμα και με όποια απεικόνιση θέλετε». Μέχρι που πλέον ένας υπάλληλος της Tesla ανέβασε μία φωτογραφία στο twitter, που λύνει το όλο μυστήριο.

Πρακτικά, η εταιρία δεν προσανατολίζεται να χρησιμοποιήσει κλασικές βαφές για το συγκεκριμένο. Αντιθέτως, για να τονίσει το σκληροτράχηλο χαρακτήρα του, επέλεξε να κατεργαστεί θερμικά τις χαλύβδινες πλάκες του αμαξώματος, επηρεάζοντας το χρωματισμό τους με βάση τη θερμοκρασία στην οποία τις εκθέτει. Μην φανταστείτε ότι μπορείτε να επιλέξετε τα πάντα, σίγουρα όμως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι αρκετά εντυπωσιακό. Ειδικά για τον Musk, δήλωσε ότι θα επέλεγε τη μπλε απόχρωση…

Και σαν αν μην έφτανε αυτό, εδώ δεν συζητάμε μόνο για θερμικό χρωματισμό του μετάλλου αλλά και για σκάλισμα αυτού, με τη βοήθεια laser. Ο χρήστης θα μπορεί πιθανά να επιλέγει ένα σκίτσο ή μία εικόνα και αυτή να γίνεται πρακτικά τατουάζ στις επιφάνειες του αμαξώματος. Αυτό, αντικειμενικά, δεν έχει προσφερθεί ποτέ από αυτοκινητοβιομηχανία και σίγουρα μπορεί να προσωποποιήσει απόλυτα το κάθε ένα μοντέλο, κάνοντάς το διαφορετικό από τα υπόλοιπα!

https://twitter.com/ajtourville/status/1287468423899906056?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1287491810567356421%7Ctwgr%5E&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.autoevolution.com%2Fnews%2Fthe-cybertruck-will-have-colors-after-all-and-even-laser-tattoos-146541.html

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!