NEA

Πιθανό ένα δεύτερο, μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV για τη Nissan

Η Nissan δείχνει να ξαναθυμάται το ρόλο της, ως πρωτοπόρος της ηλεκτρικής εποχής. Δεν πάνε παρά ημέρες που αποκάλυψε το Ariya και τώρα συζητά και για δεύτερο ηλεκτρικό SUV!

Η πληροφορία αυτή μας έρχεται από την Αγγλία και πιο συγκεκριμένα το περιοδικό Autocar. Σύμφωνα με αυτό, οι Ιάπωνες εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να σχεδιάσουν άμεσα ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV, με διαστάσεις μεγαλύτερες από αυτές του Ariya. Μάλιστα, τα δύο αυτά μοντέλα θα μπορούν να μοιράζονται το ίδιο πάτωμα, έστω και με διαφοροποιήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Helen Perry επί κεφαλής στο τμήμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Nissan Europe, «η πλατφόρμα αυτή θα χρησιμοποιείται και από άλλα αυτοκίνητα στο μέλλον. Οι κατηγορίες των C-SUV και D-SUV αναμένεται να μεγαλώσουν κατά 300% μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, όποτε θα κοιτάξουμε να χρησιμοποιήσουμε το πάτωμα αυτό στις μεγαλύτερες κατηγορίες μέσα στα επόμενα χρόνια».

Μετά από τον ανασχεδιασμό της στρατηγικής της φίρμας, η Nissan δείχνει να ανακτά τη χαμένη της αυτοπεποίθηση. Καταλυτικό ρόλο θα παίξει βέβαια και η πορεία του Ariya στην ευρωπαϊκή αγορά, κανένας όμως δεν έχει λόγο να αμφιβάλει για την επιτυχία του. Η έλευσή του θα βοηθήσει εμπορικά την εταιρία, στηρίζοντας το Leaf που βαστάει μόνο του το λάβαρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Εάν όλα πάνε καλά, τότε μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια το επόμενο ηλεκτρικό SUV θα έχει πάρει το πράσινο φως και λογικά θα μιλάμε για ένα μοντέλο με περισσότερη τεχνολογία, ισχυρότερα μοτέρ και μεγαλύτερη αυτονομία από το Ariya.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!