NEA

T-Class: Το νέο van της Mercedes-Benz

Ένα νέο μοντέλο έρχεται να προσθέσει η Mercedes-Benz στη γκάμα της. Πρόκειται για την T-Class, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2022, κάτω από τη V-Class. Τόσο η T-Class όσο και το Citan θα παράγονται σε συνεργασία με τη Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η κατηγορία των Van μπορεί να έχει συρρικνωθεί από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η επικράτηση των SUV, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος για νέες προτάσεις. Ως εκ τούτου, η Mercedes-Benz αποφάσισε να δημιουργήσει μία νέα σειρά μοντέλων, με το όνομα T-Class. Πρόκειται για ένα αστικών διαστάσεων επιβατικό van, που θα εξελιχθεί σε συνεργασία με τη Renault.

Σύμφωνα με τον Marcus Breitschwerdt, επί κεφαλής του τμήματος Mercedes-Benz Vans, «με τη νέα Mercedes-Benz T-Class, θα προσφέρουμε ένα όχημα που θα δώσει την ευκαιρία σε οικογένειες αλλά και σε λάτρεις της περιπέτειας να μπουν στον κόσμο της Mercedes-Benz. Οι πελάτες αυτοί αναζητούν ελκυστικά και πρακτικά οχήματα – και η νέα T-Class θα ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτές τις απαιτήσεις».

Οπτικά, η T-Class θα ακολουθεί μία νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, Sensual Purity, η οποία όμως θα διατηρεί το DNA της γερμανικής φίρμας. Από το πρώτο σκίτσο που δημοσίευσε η Mercedes-Benz δεν μπορούμε να εξάγουμε ουσιαστικά συμπεράσματα, με τον καιρό όμως θα ακολουθήσουν περαιτέρω λεπτομέρειες. Έμφαση, πέρα από την άνεση και τον εκδρομικό χαρακτήρα, θα δίνεται και σε άλλους τομείς, όπως η ασφάλεια και η συνδεσιμότητα.

Μάλιστα, οι προσφερόμενοι χώροι και ο διττός χαρακτήρας της θα απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες, όσο και σε τουριστικά πρακτορεία και άλλες επιχειρήσεις που έχουν την ανάγκη μεταφοράς μικρών ομάδων. Οι πλευρικές, συρόμενες πόρτες θα αναβαθμίζουν συνολικά την ευχρηστία της. Πέρα από τις συμβατικές και υβριδικές εκδόσεις, η T-Class θα προσφέρεται και σε αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Με βάση τα πλάνα της εταιρίας, η νέα αυτή πρόταση αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ευρωπαϊκές αγορές το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!