NEA

Η Hyundai έχει βάλει στο μάτι την Tesla

H Tesla έχει καταφέρει να είναι η μεγαλύτερη σε αξία εταιρία στις ΗΠΑ και στην Κορέα η καλύτερη premium εταιρία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο πρώτος στόχος της Hyundai είναι να ανατρέψει την εικόνα τόσο στην τοπική της αγορά όσο και στην παγκόσμια λανσάροντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα με πολύ χαμηλότερη τιμή πώλησης, το ίδιο αποδοτικά και σαφώς πιο αξιόπιστα αν κρίνουμε από τα ποιοτικά στάνταρ των Κορεατών.

Έτσι, η Hyundai σκοπεύει να εγκαινιάσει δύο νέες γραμμές παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων ώστε να ανακόψει την φόρα και την δυναμική που έχει δώσει στην Tesla και το Model 3. Παράλληλα εντείνει τις συνεργασίες της με τις Samsung, LG και SK Group που κατασκευάζουν τις μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά μέρη.

Το 2019 η Hyundai είχε 86.434 πωλήσεις EV, όταν το VW Group ήταν στις 73.278 και η Tesla στις 367.500 μονάδες (κάτι λογικό για μια εταιρία που κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά). Στόχος της κορεάτικης εταιρίας μέχρι το 2025 είναι η πώληση τουλάχιστον ενός εκατομμυρίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον χρόνο με μερίδιο κοντά στο 10% της παγκόσμιας EV αγοράς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!