NEA

Η Lamborghini Essenza SCV12 είναι ένα θηρίο στο κλουβί του [vid]

Ή για την ακρίβεια είναι ένα hypercar με τον ισχυρότερο V12 που έχει κατασκευάσει ποτέ η Lamborghini και που έχει άδεια να κυκλοφορεί μόνο στις πίστες!

Θα κατασκευαστεί μόλις 40 φορές και το τελευταίο που χρειάζεται να μάθει κανείς είναι προφανώς η τιμή πώλησης. Άλλωστε όλες οι Essenza SCV12 θα ανήκουν σε ένα πρόγραμμα της Squadra Corse και θα φυλάσσονται στις εγκαταστάσεις στην Sant’Agata. Τις track-days θα επιβλέπει ο πέντε φορές νικητής στο Le Mans, Emanuele Pirro, και ο αγωνιζόμενος με Lamborghini, Marco Mapelli.

Ουσιαστικά η Essenza SCV12 είναι το διαβατήριο της Lamborghini για να συμμετάσχει στην κατηγορία Hypercar του Le Mans και για αυτό έχει πολλά κοινά στοιχεία με την Huracan GT3. Χαρακτηριστικό είναι πως στα 250 χλμ./ώρα το downforce φτάνει τα 1.200 κιλά!

Ο V12 χωρητικότητας 6,5 λίτρα είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός της μάρκας και με 830 άλογα έχει μια αναλογία 1,66 ίππους ανά κιλό. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων της X-trac, ενώ η πίσω ανάρτηση είναι αγωνιστική τύπου push-rod. Τα λάστιχα είναι σλικ της Pirelli και τα φρένα από τα πιο δυνατά της Brembo.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button