NEA

Μέχρι το 2030 το 1/3 των παγκόσμιων πωλήσεων θα είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μία νέα έρευνα από την Deloitte υποστηρίζει ότι ένα στα τρία αυτοκίνητα που θα πωλούνται παγκοσμίως το 2030 θα είναι ηλεκτρικά.

Αν και η αγορά δεν πρόκειται να επανακάμψει από την πανδημία πριν το 2024, φέτος μόνο τα ηλεκτρικά θα φθάσουν σχεδόν τα 2,5 εκατομμύρια. Με μία μέση άνοδο της τάξης του 25-30% ετησίως προκύπτει το νούμερο των 31,1 εκατ. για το 2030, εκ των οποίων το 81% θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Μάλιστα η έρευνα υποστηρίζει πως ήδη έχουμε φθάσει στην κορύφωση της κατανάλωσης του πετρελαίου και πλέον οδηγούμαστε προς την μείωσή του. Παράλληλα το κοινό θα στρέφεται όλο και περισσότερο στα ηλεκτρικά που θα αυξάνονται σε επιλογές και που έχουν σημαντικά κίνητρα από τις κυβερνήσεις.

Το θέμα είναι τι θα γίνει όταν σταματήσουν κάποια στιγμή αυτές οι πριμοδοτήσεις, κάτι που προφανώς δεν λαμβάνει υπόψη της η έρευνα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!