ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Fiat: τo ηλεκτρικό 500 εγκαινιάζει τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο ταιριαστό αυτοκίνητο από το νέο ηλεκτρικό 500, για να εγκαινιάσει ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό για την Ιταλία, τη νέα γέφυρα San Giorgio στη Γένοβα, την οποία έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Renzo Piano. Το νέο έργο αντικατέστησε τη γέφυρα Ponte Morandi μετά την τραγική κατάρρευση της τον Αύγουστο του 2018.

Το νέο 500, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο του Ομίλου Fiat Chrysler Automobiles, διέσχισε την μήκους 1.067 μέτρων γέφυρα, πριν αυτή δοθεί στην κυκλοφορία. Η εικόνα του Fiat 500 “la Prima” cabrio να φέρει τις σημαίες της Ιταλίας και του Δήμου της Γένοβας περνώντας πάνω από τη γέφυρα αποτελεί ένα σύμβολο της δύναμης που γεννά η συνεργασία των ανθρώπων με στόχο τη δημιουργία νέων δρόμων προς το μέλλον.

Όπως στο παρελθόν, όπου τα πρώτα Fiat 500 ταξίδευαν στο νέο αυτοκινητόδρομο Α1 Autostrada del Sole («O Αυτοκινητόδρομος του Ήλιου») που ενώνει την απόσταση των 760 χιλιομέτρων μεταξύ του Βορρά και του Νότου της Ιταλίας, σήμερα το ηλεκτρικό μοντέλο συνεχίζει να αποτελεί παράδειγμα πρωτοπορίας και ανανέωσης. Γιατί, το Fiat 500 είναι ένα αυτοκίνητο ικανό να οδηγεί τις εξελίξεις με μια θετική αύρα και ένα τυπικά Ιταλικό χαρακτήρα αισθητικής και κομψότητας που όμως ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας.

Όπως το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat αντιπροσωπεύει το μέλλον μιας φιλικής προς το περιβάλλον αυτοκίνησης, έτσι και η νέα γέφυρα πάνω από τον ποταμό Polcevera –η οποία κατασκευάστηκε σε χρόνο ρεκόρ- αντιπροσωπεύει μια κορυφαία έκφραση της αρχιτεκτονικής, η οποία δημιούργησε ένα νέα σύμβολο για τη Γένοβα. Για την κατασκευή της San Giorgio απαιτήθηκαν μόλις 596 ημέρες, με τα συνεργεία να εργάζονται πυρετώδης σε 24ωρες βάρδιες για να ολοκληρώσουν αυτό το πολύ σημαντικό έργο. 

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.