NEA

Renault: Προτεραιότητα στα κόμπακτ μοντέλα

Ο νέος CEO της Renault, o Luca de Meo, προλόγισε ένα νέο στρατηγικό προϊόντικό πλάνο για την εταιρία που θα τεθεί σε ισχύ από του χρόνου.

Ο Luca de Meo θεωρεί πως η Renault θα πρέπει στο μέλλον να επικεντρωθεί περισσότερο στα κόμπακτ μοντέλα και λιγότερο στα μικρότερα στα οποία αναλογεί το 70% των πωλήσεων της μάρκας. Ο de Meo είχε τελευταίο σταθμό το VW Group και την Seat και από την 1η Ιουλίου κρατά το τιμόνι της Renault.

O Ιταλός μάνατζερ θα ανακοινώσει το νέο προγραμματισμό μοντέλων στις αρχές του 2021 και τα πρώτα προϊόντα θα λανσαριστούν τέλη 2022. Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και ένα αμιγώς ηλεκτρικό κόμπακτ SUV.

Πάντως, ο de Meo θέλει να διευρύνει την παρουσία της Renault στο c-segment όπου υπάρχουν τα Megane και Kadjar. Θεωρεί πως είναι αδιανόητο μια τέτοια μάρκα να σημειώνει το 70% του όγκου των πωλήσεων της από μικρά αυτοκίνητα (προφανώς από τα Clio/ Captur και κάτω).

Έτσι, στόχος του de Meo θα είναι να λανσάρει ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό μοντέλο απέναντι π.χ. στα Ford Focus και VW Golf καθώς και ένα απέναντι στα VW Tiguan και Peugeot 3008. Θα δοθεί πολύ μεγάλη βαρύτητα στο μοντέρνο και ίσως τολμηρό σχεδιασμό. Κάτι που θα ισχύσει και για την Dacia.

Από την άλλη η Renault θα μειώσει κατά 20% τον αριθμό των μοντέλων της καταργώντας μεταξύ άλλων τα Scenic/ Grand Scenic, Espace και Talisman.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Με αγάπη από την caroto team.