NEA

H Renault μελετά ριζικές αλλαγές στην γκάμα της

Τα MPV της εταιρίας Scenic και Espace, όπως και το Talisman, πιθανότατα δεν θα ανανεωθούν. Μέχρι και το μέλλον του Megane είναι αβέβαιο.

Κάτι η επικράτηση των SUV, κάτι τα νέα δεδομένα που θέτει η ηλεκτροκίνηση και τα πράγματα αλλάζουν ριζικά την γκάμα κάθε εταιρίας. Η Renault μπορεί να κράτησε όσο μπορούσε τα MPV της (π.χ. η Peugeot τα έχει κάνει SUV, η Ford θα κάνει το ίδιο), αλλά οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν να μην προχωρά σε νέα γενιά των Scenic και Espace λόγω των χαμηλών τους πωλήσεων.

To 2019 το Scenic είχε 77.507 πωλήσεις στην Ευρώπη σημειώνοντας πτώση κατά 16% σε σχέση με το 2018. Πτώση είχε και το Talisman (κατά -20% και στις 15.826 πωλήσεις) όπως και το Espace (και αυτό στο -20% με μόλις 9.561 πωλήσεις), σύμφωνα με την Jato Dynamics.

Προς το παρόν η κατάργηση των Scenic, Espace και Talisman δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα αλλά είναι προφανές ότι η Renault θέλει να μειώσει τα περίπου 50 μοντέλα που έχει στην αγορά σε όλο τον κόσμο και να μειώσει το λειτουργικό της κόστος. Παράλληλα θα δημιουργηθεί χώρος στις γραμμές παραγωγής για ηλεκτρικά μοντέλα της συνεργασίας μεταξύ Renault-Nissan.

Πέρα από τα MPV της γκάμας και το ειδικό Talisman υπάρχουν φήμες και για το επόμενο Megane το οποίο θα συνεχίσει αλλά θα αποστασιοποιηθεί από το κλασικό hatch σχήμα του και θα ασπαστεί ένα crossover. Όπως στην περίπτωση του νέου Citroen C4.  

Αξιοσημείωτο είναι πως το Espace υπήρξε από τους πρωτοπόρους των πολυμορφικών έχοντας πουλήσει πάνω από 1,3 εκατομμύρια μονάδες από το 1984 που παράγεται, αν και η 5η γενιά του που βρίσκεται στην αγορά δυσκολεύεται ιδιαίτερα (όπως και το Scenic) απέναντι στην κυριαρχία του Kadjar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!