ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Opel Grandland X plug-in hybrid με μπλε υβριδικό φωτισμό

Όταν ένα Opel Grandland X plug-in hybrid χρησιμοποιεί το πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, εκτός από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων και την αθόρυβη λειτουργία, κάνει με το δικό του τρόπο αισθητή την παρουσία του στο δρόμο, για οδηγούς και πεζούς.

Με ένα ιδιαίτερα κομψό μπλε φως στο παρμπρίζ, ακριβώς κάτω από τον εσωτερικό καθρέπτη. Όταν είναι αναμμένο, ο κινητήρας εσωτερικής καύσης διακόπτει τη λειτουργία του και το Grandland X βασίζεται αποκλειστικά στην ηλεκτρική ενέργεια. Για το σκοπό αυτό, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη ρύθμιση «electric» από τα διαθέσιμα προγράμματα οδήγησης, και το υβριδικό μοντέλο αλλάζει αυτόματα σε ηλεκτρική λειτουργία.

Το μπλε φως διευκολύνει επίσης τον έλεγχο από την τροχαία, όταν για παράδειγμα, το Grandland X κινείται σε περιοχές όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο σε ηλεκτρικά οχήματα. Σε αυτή την περίπτωση, μία ματιά είναι αρκετή για να διαπιστώσει κάποιος ότι ένα Opel κινείται αμιγώς ηλεκτρικά.

Προκειμένου να διασφαλίσει την επάρκεια διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργειας για οδήγηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων και μπλε φωτισμό στην πόλη, το Grandland X plug-in hybrid διαθέτει μία λειτουργία «e-Save».

Η λειτουργία αυτή επιτρέπει την εξοικονόμηση της ηλεκτρικής ενέργειας που είναι αποθηκευμένη στη μπαταρία υψηλής τάσης για μετέπειτα χρήση, όπως για οδήγηση σε περιοχές όπου επιτρέπεται η πρόσβαση μόνον ηλεκτρικών οχημάτων. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιεί αυτή τη λειτουργία μέσω της έγχρωμης οθόνης αφής του συστήματος infotainment, διατηρώντας επομένως μέρος ή το σύνολο της διαθέσιμης ηλεκτρικής ενέργεια μέχρις ότου κριθεί απαραίτητη στη διαδρομή.

Η Opel προσφέρει επίσης το Grandland X σε δύο εκδόσεις plug-in hybrid

Το Opel Grandland X διατίθεται ως hybrid με εμπρόσθια κίνηση (FWD) και ισχύ έως 165 kW/ 224 PS (κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP1  1,5-1,4 l/100 km, εκπομπές CO2 34-31 g/km, NEDC2 : 1,7-1,5 l/100 km, 37-35 g/km CO2, σταθμισμένες τιμές στο μικτό κύκλο).

Το Opel Grandland X Hybrid4, προσφέρει ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης και ισχύ έως 221 kW/ 300 PS (κατανάλωση καυσίμου σύμφωνα με το πρότυπο WLTP1 1,4-1,3 l/100 km, εκπομπές CO2 32-29 g/km, NEDC2: 1,6-1,5 l/100 km, 36-34 g/km CO2, σταθμισμένες τιμές στο μικτό κύκλο).

Το μπλε είμαι όμορφο: φωτισμός καμπίνας σε πρωτότυπα και οχήματα παραγωγής

Ένα μικρό μπλε φως στο Grandland X plug-in hybrid, μπλε εσωτερικός φωτισμός, μπλε φώτα σε πυροσβεστικά οχήματα – το μπλε φως έχει μακρά παράδοση στην Opel. Ακόμα και στο παρελθόν, το λαμπερό μπλε γοήτευε και ενέπνεε τους σχεδιαστές της Opel. Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 2003, το εντυπωσιακό πρωτότυπο Insignia ήδη αποκάλυπτε τη σχεδιαστική γλώσσα του μετέπειτα μοντέλου παραγωγής με το ίδιο όνομα.

Στο εσωτερικό, είχε χρησιμοποιηθεί η τότε νέα τεχνολογία φώτων LED – με το πιο όμορφο μπλε. Η επόμενη σχεδιαστική μελέτη με μπλε φως – το όχημα παραλίας Opel Vivaro Surf –ήταν ανάμεσα στα εκθέματα της 2015 IAA. Ένα χρόνο αργότερα, ο μπλε φωτισμός στο χώρο αποσκευών του Opel Vivaro Sport έκανε την είσοδό του στη μαζική παραγωγή. Στο κομψό και στιλάτο Opel ADAM, οι επιβάτες μπορούσαν να διαλέξουν μεταξύ δύο διαφορετικών αποχρώσεων του μπλε.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button