NEA

Dieselgate: Πόσο μεγάλο είναι το πρόστιμο που θα πληρώσει η Daimler στις ΗΠΑ;

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Daimler αναφέρεται ότι κατέληξε σε συμφωνία με διάφορες οργανώσεις και αρχές στις ΗΠΑ ώστε να τελειώνει εδώ η υπόθεση των παραποιημένων στοιχείων σχετικά με τους diesel κινητήρες της.

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η υπόθεση αφορά περίπου 250.000 πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα και van που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ. Το κόστος της συμφωνίας ανέρχεται στο ποσό των 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ προβλέπονται περίπου 600 εκατομμύρια ευρώ για την συμφωνία με το U.S District Court, μαζί με τις αμοιβές των δικηγόρων και τα έξοδα των δικαστηρίων.

Η εταιρία υπολογίζει ότι πέρα από αυτά τα 1,9 δισ. ευρώ θα χρειαστεί να ξοδέψει ακόμα αρκετά εκατομμύρια για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες που προκύπτουν από αυτή την συμφωνία. Όλα αυτά όπως είναι προφανές θα επηρεάσουν την οικονομική κατάσταση της εταιρίας για τα επόμενα τουλάχιστον τρία χρόνια, ενώ για φέτος, και με δεδομένη την κρίση λόγω της πανδημίας,, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα, τουλάχιστον σε χρηματοοικονομικά μεγέθη. 

Πάντως η Daimler υποστηρίζει ότι η συμφωνία ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να γίνει για τα συμφέροντα της εταιρίας αλλά και επίδειξη σεβασμού από την πλευρά της για τις διαδικασίες που ισχύουν στις ΗΠΑ. Η υπόθεση αφορούσε κινητήρες της γενιάς BlueTec που μπήκαν σε αυτοκίνητα μεταξύ του 2009 και του 2016 και σε μία πληθώρα μοντέλων.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!