NEAΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέο ρεκόρ στο Nürburgring από την Porsche Panamera (video)

Η νέα Panamera κατάφερε να ρίξει το χρόνο της προηγούμενης κατά 13 δλ. περνώντας ταυτόχρονα και τη Mercedes-AMG GT 63 S που διατηρούσε μέχρι στιγμής τον τίτλο στην κατηγορία.

Για όποιον αναζητά κάτι πολυτελές που να είναι και γρήγορο, η Porsche έχει την απάντηση. Η νέα Panamera του 2021 επισκέφτηκε πριν από λίγο καιρό τη θρυλική Nordschleife στο Nürburgring και κατάφερε να γυρίσει τα 20,832 χιλιόμετρα της πίστας σε μόλις 7:29:81, χρόνο ρεκόρ για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου βρισκόταν ο Las Kern, οδηγός δοκιμών της εταιρίας. Οι Γερμανοί δεν έδωσαν συγκεκριμένες πληροφορίες για το μοντέλο, εικάζεται όμως ότι πρόκειται για την Panamera Turbo S E-Hybrid, την κορυφαία έκδοση που θα βρίσκεται διαθέσιμη. Αυτή λογικά θα ξεπερνά σε ισχύ τους 680 ίππους, εξασφαλίζοντας το 0-100 σε περίπου 3,4 δλ. και τελική ταχύτητα που θα υπερβαίνει τα 310 χλμ./ώρα.

Ειδικά για τις ανάγκες της πίστας, το αυτοκίνητο που έσπασε το ρεκόρ είχε εφοδιαστεί με ένα roll cage και αγωνιστικά καθίσματα, για λόγους ασφαλείας. Όσο για τα ελαστικά που φορούσε, ήταν τα Michelin Pilot Sport Cup 2, τα οποία θα μπορούν να προσφέρονται ως έξτρα, μετά το λανσάρισμα του αυτοκινήτου. Κατά τα άλλα, δεν υπήρχαν διαφοροποιήσεις σε σχέση με τα αυτοκίνητα που θα περάσουν στην παραγωγή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Thomas Friemuth, υπεύθυνος για το μοντέλο, «Η Panamera ήταν πάντα ένα ξεχωριστό touring saloon και ένα πραγματικό σπορ αυτοκίνητο ταυτόχρονα. Στο νέο μοντέλο, έχουμε βελτιώσει αυτές τις δυνατότητες ακόμη περισσότερο. Παράλληλα με την αυξημένη ισχύ του κινητήρα, έχουν γίνει βελτιώσεις στους τομείς της ευστάθειας στις στροφές, του ελέγχου του αμαξώματος και της ακρίβειας του τιμονιού. Αυτές οι βελτιώσεις ωφελούν τόσο την καθημερινή άνεση όσο και την απόδοση. Το ρεκόρ γύρου είναι μία εντυπωσιακή απόδειξη αυτού».

Ειδικά για το χρόνο που σημείωσε στο Nürburgring, θα πρέπει να πούμε το εξής. Το 2018 η Mercedes-AMG GT 63 S πέτυχε χρόνο 7:25:41 αλλά σε μία ελαφρά μικρότερη, κατά 200 μέτρα έκδοση της πίστας. Το ίδιο τμήμα κατάφερε να καλύψει η νέα Panamera σε 7:25:04, χρόνος ελαφρά καλύτερος, το ρεκόρ όμως μετράει για το πλήρες μήκος της πίστας, 20,832 χιλιομέτρων, όπου καλύφθηκε σε χρόνο 7:29:81.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!