ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οδήγηση σε εξομοιωτή από την Porsche (video)

Πολλοί είναι αυτοί που αγαπούν τους εξομοιωτές οδήγησης, ενώ υπάρχουν και άλλοι που δεν βλέπουν με καλό μάτι συνολικά τη φιλοσοφία των Esports. Όπως και να έχει, στο χώρο των αγώνων αποτελούν σήμερα ένα σημαντικό εργαλείο.

Και αυτό γιατί δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να γράφει γύρους στην πίστα, χωρίς να βρίσκεται φυσικά εκεί. Ασχέτως με το αν είναι στο σπίτι ή στις εγκαταστάσεις της εταιρίας του, αν είναι ημέρα η νύχτα, εάν βρέχει ή έχει υψηλές θερμοκρασίες, οι εξομοιωτές οδήγησης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση των οδηγικών ικανοτήτων. Εξυπηρετούν στην καλύτερη κατανόηση των μυστικών της κάθε πίστας και επίσης δεν κοστίζουν σε βενζίνες, λάστιχα και άλλα ανταλλακτικά.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο Sam Fellows, επαγγελματίας οδηγός αγώνων της Porsche, επιχειρεί να μας ξεναγήσει στα άδυτα του Porsche Passion School. μίας σειράς video που ρίχνουν φως σε διάφορες πτυχές της ίδιας της Porsche αλλά και γενικότερα του μηχανοκίνητου (και ηλεκτρονικού) αθλητισμού. Αν εξαιρέσει κανείς την έλλειψη των δυνάμεων που ασκούνται στο σώμα του οδηγού, η οδήγηση σε κάποιον εξελιγμένο εξομοιωτή μπορεί να αποτελέσει μία εξίσου απαιτητική διαδικασία. Η εξέλιξη, άλλωστε, των υπολογιστών και των αντίστοιχων προγραμμάτων, μπορεί να προσομοιάσει με μεγάλη ακρίβεια τη συμπεριφορά ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη όλους τους επιμέρους παράγοντες.

Αρκετά όμως με τα λόγια. Στο video που ακολουθεί θα πάρετε μία καλή πρώτη γεύση από τον κόσμο των Esports. Είτε τον θεωρείτε απλό παιχνίδι, είτε ένα σημαντικό, σύγχρονο εργαλείο για τη βελτιστοποίηση των τεχνικών των νέων οδηγών αγώνων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!