NEA

Ford GT Heritage Edition: Επετειακή έκδοση για το θρίαμβο του Le Mans (video)

Μία περιορισμένης παραγωγής ειδική έκδοση του GT σκοπεύει να διαθέσει η Ford, αποτίνοντας φόρο τιμής σε μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο Le Mans του 1966, στο οποίο ένα αγωνιστικό GT40 Mark II, με τον αριθμό 98, κατάφερε να πάρει την καρό σημαία, βάζοντας τέλος στην πρωτοκαθεδρία της Ferrari. Η νίκη αυτή, που αποτέλεσε μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην αγωνιστική ιστορία της Ford, έρχεται να αναβιώσει από το Ford GT Heritage Edition, που θα κυκλοφορήσει σε 40 αντίτυπα, για επιλεγμένους πελάτες της φίρμας.

Τα επετειακά αυτά οχήματα θα βασίζονται στο προδιαγραφών 2021 GT και θα παραχθούν εντός των επόμενων δύο ετών. Εξωτερικά διαφοροποιούνται από τις κόκκινες λεπτομέρειες και τα μεγάλα νούμερα «98» που κοσμούν τις πόρτες και το καπό. Η εταιρία αναφέρει ότι θα υπάρχουν επτά διαφορετικοί χρωματισμοί συνδυασμοί, προαιρετικά όμως θα μπορεί κάποιος να επιλέξει και άλλους, ανοίγοντας έτσι την παλέτα. Αναφορικά με τους τροχούς που φοράει, είναι διαμέτρου 20 ιντσών, από σφυρήλατο αλουμίνιο και βαμμένοι σε μία χρυσαφί απόχρωση.

Περνώντας στο εσωτερικό, υπάρχει μία έντονη αντίθεση μεταξύ του μαύρου alcantara που χρησιμοποιείται στο ταμπλό και του κόκκινου alcantara που ντύνει τα καθίσματα. Στις πόρτες, με μεγάλα ψηφία, αναγράφεται επίσης το «98», ενώ άλλες μικρολεπτομέρειες ολοκληρώνουν την όλη εικόνα. Τα συνολικά 40 αντίτυπα του Ford GT Heritage Edition που πρόκειται να παραχθούν δεν θα είναι διαθέσιμα σε όλους. Αντιθέτως, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποκτήσουν την έγκριση της ίδιας της εταιρίας ώστε να προμηθευτούν ένα από αυτά.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!