ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Hyundai: στην κορυφή των βραβείων 2020 Future Mobility of the Year

Η Hyundai Motor Company κατέκτησε δύο βραβεία στα 2020 Future Mobility of the Year (FMOTY) για το HDC-6 NEPTUNE και το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε η εταιρεία.

Τα βραβεία καθιερώθηκαν από το Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) Graduate School for Green Transportation το 2019 και βραβεύουν πρωτότυπα οχήματα που συνεισφέρουν σημαντικά στη μελλοντική κινητικότητα.

Τα FMOTY βράβευσαν το HDC-6 NEPTUNE φορτηγό βαρέως τύπου με κινητήρα υδρογόνου στην κατηγορία «Public & Commercial» και το ηλεκτρικό σκούτερ της Hyundai στην κατηγορία «Personal». Δεκαέξι κριτές (16), συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων δημοσιογράφων του ειδικού τύπου από 11 χώρες, επέλεξαν τις προτάσεις της Hyundai Motor από συνολικά 71 concepts που έχουν κάνει το ντεμπούτο τους σε διεθνείς εκθέσεις αυτοκινήτου για τις εξής τρεις κατηγορίες : Private, Public & Commercial, and Personal. Οι κριτές ξεχώρισαν τα concepts της Hyundai Motor για την εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών μεταφοράς στην μελλοντική κινητικότητα.

Το HDC-6 NEPTUNE, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο North American Commercial Vehicle Show τον περασμένο Νοέμβριο, αντλεί έμπνευση από τα εμβληματικά Art Deco τρένα της δεκαετίας του 1930. Τo concept ενσωματώνει το όραμα της Hyundai Motor για μελλοντική κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, καθώς η εταιρεία οδηγεί την αλλαγή με τα φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα. Καθώς η ζήτηση για επαγγελματικά οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων και φιλικά προς το περιβάλλον αναμένεται να αυξηθεί σταδιακά, οι κριτές των FMOTY ξεχώρισαν το πρώτο πρωτότυπο όχημα που ενσωματώνει κυψέλες υδρογόνου σε επαγγελματικό όχημα.

Το ηλεκτρικό σκούτερ που κατασκεύασε η Hyundai και έκανε το ντεμπούτο του ως πρωτότυπο στο Consumer Electronics Show (CES) το 2017, θεωρείται επί του παρόντος ως μια επιλογή  οχήματος του μέλλοντος. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το ηλεκτρικό σκούτερ θα ενσωματωθεί στα οχήματα και θα φορτίζεται ενώ το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει για να παρέχει μέγιστη δυνατότητα κινητικότητα – ένα χαρακτηριστικό που οι κριτές εκτίμησαν ιδιαίτερα εκτός από την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής του.

«Το HDC-6 NEPTUNE είναι ένα πρωτότυπο όχημα ορόσημο που αναδεικνύει την υπεροχή της Hyundai Motor στα ηλεκτρικά οχήματα κυψελών καυσίμου επόμενης γενιάς και την τεχνολογία κυψελών καυσίμου» δήλωσε ο κ. SangYup Lee, Senior Vice President and Head of the Hyundai Global Design Center. «Ενσωματώνει το όραμα και τις αξίες της Hyundai Motor ως ηγέτη της παγκόσμιας βιομηχανίας κινητικότητας υδρογόνου σε συνδυασμό πάντα με την φουτουριστική της σχεδίαση».

Ο κ. Dong Jin Hyun, Επικεφαλής του εργαστηρίου Ρομποτικής του Hyundai Motor Group, πρόσθεσε: «Το ηλεκτρικό σκούτερ της Hyundai προσφέρει δυνατότητες κινητικότητας αλλά και εξαιρετική χρηστικότητα και θέτει ένα νέο δεδομένο στην αγορά της ατομικής κινητικότητας».

Η φετινή τελετή των FMOTY πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του KAIST Academic Cultural Complex στο Daejeon και συμμετείχαν οι κκ. SangYup Lee, Senior Vice President and Head of the Hyundai Global Design Center, Hak Soo Ha, Design Director του Hyundai Motor Group και Dong Jin Hyun, Επικεφαλής του εργαστηρίου Ρομποτικής του Hyundai Motor Group.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Hyundai Motor παρουσίασε το χρονοδιάγραμμα της «Στρατηγικής 2025», σύμφωνα με την οποία η εταιρεία θα αναπτύξει έξυπνες συσκευές κινητής τηλεφωνίας και υπηρεσίες έξυπνης κινητικότητας ως δύο πυλώνες της επιχείρησής της. Η συνέργεια μεταξύ των δύο πυλώνων αναμένεται να διευκολύνει τη μετάβαση της εταιρείας σε έναν πάροχο λύσεων έξυπνης κινητικότητας.

Η Hyundai Motor στοχεύει να γίνει έως το 2025 ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών και κυψελών καυσίμου EVs παγκοσμίως.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!