NEA

Επόμενη Mercedes SL: Με μαλακή οροφή και 800 ίππους!

Η Mercedes αποκάλυψε η ίδια «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες της επόμενης γενιάς SL, η οποία έχει πλέον περάσει στο στάδιο των δοκιμών στο δρόμο.

Εάν ισχύουν τα όσα ακούμε, η νέα SL πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα το δεύτερο εξάμηνο του 2021, ώστε να κυκλοφορήσει πιθανά αρχές του 2022. Αυτό καθώς η εταιρία επιθυμεί να εορτάσει με ένα τρόπο ξεχωριστό τα 70 έτη από την πρώτη εμφάνιση εκείνου του κλασικού αγωνιστικού της μοντέλου.

Μάλιστα, οι Γερμανοί δεν κρύβουν το γεγονός ότι θέλουν να επανέλθουν στις «ρίζες» τους με τη νέα SL, να προσεγγίσουν δηλαδή το χώρο των αγώνων. Αυτό δεν γνωρίζουμε αν σημαίνει και κάποια αγωνιστική έκδοση, πέρα από τα επιβατικά μοντέλα. Είναι όμως ενδεικτική η επιλογή της μαμάς εταιρίας να μην αναθέσει στη Mercedes-Benz την εξέλιξη του αυτοκινήτου αλλά στη Mercedes-AMG.

Αρκετός ντόρος γίνεται για την οροφή του αυτοκινήτου ή οποία διακρίνεται έξτρα καμουφλαρισμένη στις φωτογραφίες. Όπως ακούγεται, το πιο πιθανό είναι να επιστρέφει η φιλοσοφία της μαλακής, αναδιπλούμενης οροφής, καθώς προσφέρει μειωμένο βάρος, χωρίς απαραίτητα να υστερεί σε άλλα ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ένα ακόμα στοιχείο που δεν γνωρίζουμε έχει να κάνει με τη διαμόρφωση του αμαξώματος. Εάν θα είναι αυστηρά διθέσιο ή 2+2 θέσεων. Τώρα για τους κινητήρες, το πιο πιθανό είναι να δούμε την παλέτα των μηχανικών συνόλων που θα φέρει και η επόμενη AMG GT. Η βασική έκδοση μπορεί να ξεκινά από την SL 43, σε πισωκίνητη διαμόρφωση, με την κορυφαία SL 73e να αγγίζει τους 800 ίππους, με τετρακίνηση και ένα υβριδικό πακέτο με ισχυρό ηλεκτροκινητήρα και twin-turbo τετράλιτρο V8!

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!