NEA

Νέο μοντέλο-απάντηση της Tesla στο VW ID.3

Όπως όλα δείχνουν, είναι περισσότερο από πιθανό να δούμε κάποια hatchback εκδοχή του Model 3 να εμφανίζεται στην Ευρώπη, σε μία προσπάθεια της Tesla να σταθεί απέναντι από το ID.3.

Η Ευρώπη δεν είναι απλά μία ώριμη αγορά, που στρέφεται προς την ηλεκτροκίνηση αλλά πρωτίστως μία εύρωστη αγορά, που μπορεί να απορροφήσει ικανό αριθμό ηλεκτρικών οχημάτων ετησίως. Μόνο που στις κατηγορίες που είναι οι πιο ανταγωνιστικές εδώ, η Tesla δεν έχει ουσιαστικά κάποιο δυνατό χαρτί. Φυσικά, στο οπλοστάσιό της έχει το Model 3, αυτό όμως είναι sedan, κατασκευάζεται στην Κίνα, ενώ δεν είναι λίγοι οι «ικανοποιημένοι» αγοραστές που το «στολίζουν» στα social media για τα προβλήματα και τις κακοτεχνίες που παρουσιάζει.

Ως εκ τούτου, ο Elon Musk σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο, πιθανά βασισμένο στο Model 3, με hatchback αμάξωμα, το οποίο να μπορεί να σταθεί απέναντι από το ID.3. Το μοντέλο της Volkswagen ξεκινάει αυτό το διάστημα τις πωλήσεις του και όλα δείχνουν πως όντως θα αποτελέσει το επόμενο μεγάλο εμπορικό βήμα της εταιρίας, μετά τα Beetle και Golf.

Εάν η Tesla θελήσει να διεκδικήσει όγκους πωλήσεων, δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος ο ισχυρός άνδρας της φίρμας. Ο Elon Musk ξέρει επίσης πολύ καλά ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει -τώρα που όλοι οι παραδοσιακοί κατασκευαστές αυτοκινήτων μπαίνουν δυναμικά στο παιχνίδι της ηλεκτροκίνησης- είναι να ρίξει τα κόστη των αυτοκινήτων του. Τώρα το πως θα συνδυαστούν όλα αυτά, μένει να το δούμε.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!