NEA

Τα επόμενα μικρά Fiat στην πλατφόρμα του Peugeot 208!

Όπως φαίνεται η συνένωση των ομίλων PSA και FCA προχωρά κανονικά, με τη Fiat να βάζει τέλος σε κάθε δική της προσπάθεια ανάπτυξης καινούριων πλατφόρμων για μικρά οχήματα.

Αυτό τουλάχιστον αφήνει να εννοηθεί μία επίσημη επικοινωνία του ομίλου FCA, των Fiat-Chrysler, προς όλους τους προμηθευτές και υποκατασκευαστές με τους οποίους συνεργάζονται. Οι τελευταίοι θα πρέπει άμεσα να διακόψουν την έρευνα και εξέλιξη κάθε μικρού μελλοντικού οχήματος, καθώς από εδώ και στο εξής, όλα τα νέα μικρά των Ιταλών θα βασίζονται στο πάτωμα CMP της Peugeot.

To CMP (Common Modular Platform) αποτελεί το καινούριο πάτωμα των Γάλλων, για μικρά οχήματα, στο οποίο βασίζονται ήδη τα Peugeot 208/ 2008, Opel Corsa/ Mokka και Citroen DS3 Crossback. Αυτό είναι εξελιγμένο έτσι ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σύγχρονων οχημάτων, είτε αυτά χρησιμοποιούν συμβατικά συστήματα πρόωσης, είτε υβριδικά, είτε ακόμα και αμιγώς ηλεκτρικά, με μεγάλους -εκ των πραγμάτων- συσσωρευτές.

Σύμφωνα με το πλάνο των Ιταλών, τα μελλοντικά μικρά τους οχήματα θα κατασκευάζονται στο Tychy της Πολωνίας, στο ίδιο εργοστάσιο που παράγονται σήμερα τα Fiat 500 και Lancia Ypsilon. Η συγκεκριμένη γραμμή παραγωγής είναι αρκετά μεγάλη και θα μπορεί, σε πλήρεις ρυθμούς, να κατασκευάζει 400.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!