NEA

F4Τ: Η Ferrari ετοιμάζει διάδοχο της F40!

Το τελευταίο διάστημα ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές που θέλουν τη Ferrari να σχεδιάζει ένα one-off όχημα, στα πρότυπα της θρυλικής F40!

Μάλιστα, κατά κάποιους, αυτό θα παρουσιαστεί σύντομα, εντός των επόμενων εβδομάδων. Το που σταματάει η αλήθεια και που αρχίζει η φαντασία δεν το γνωρίζουμε, στα σίγουρα όμως έχουμε την Ιταλική φίρμα ικανή να ετοιμάσει κάτι ανάλογο, είτε για την ίδια, είτε για κάποιον εύπορο πελάτη της. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τη μοναδική Ferrari P4/5, που βασιζόταν επάνω σε μία Enzo και είχε φροντίσει για την εξωτερική της εμφάνιση ο οίκος Pininfarina.

Επιστρέφοντας στις φήμες, αυτές θέλουν το νέο μοντέλο να ονομάζεται F4T, έτσι ώστε όταν το προφέρει κάποιος να καταλαβαίνει άμεσα που παραπέμπει… Μάλιστα, δεν λείπουν και ορισμένοι σχεδιαστές οι οποίοι αποφάσισαν να δώσουν στη δημοσιότητα τις δικές τους εικαστικές προσεγγίσεις επάνω στο θέμα. Ένας από αυτούς είναι και ο Samir Sadikhov, τη δουλειά του οποίου μπορείτε να θαυμάσετε στις φωτογραφίες που παραθέτουμε.

Πρακτικά, το σχέδιο του είναι τόσο καλό που κάλλιστα θα μπορούσε να προέρχεται από το Centro Stile της ίδιας της Ferrari ή από τον Pininfarina, καθώς δείχνει έτοιμο να περάσει κατευθείαν στην παραγωγή. Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια αποτελούν οι τρεις εξατμίσεις στο κέντρο του πίσω μέρους, που είναι τοποθετημένες η μια πάνω από την άλλη. Σημάδι ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάτι ηλεκτρικό αλλά με ένα γνήσιο supercar, με κλασικό V12 κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Αυτό που μάλλον ισχύει, εάν τελικά παρουσιαστεί η F4T, είναι ότι θα δανείζεται το πάτωμα και τα μηχανικά μέρη της SF90 Stradale, που είναι και η ισχυρότερη Ferrari παραγωγής, Μέχρι στιγμής. Ελπίζουμε σύντομα οι φήμες να βγουν αληθινές και να επανέλθουμε.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!