NEA

H Mercedes-Benz καταργεί τις S-Class coupe και convertible

Mercedes-Benz S-Klasse Coupé; C 217; Exterieur: designo allanitgrau magno Mercedes-Benz S-Class Coupé; C 217; Exterior: designo allanite grey magno

Με την επόμενη γενιά της S-Class να βρίσκεται προ των πυλών, η Γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει άλλες εκδόσεις αμαξώματος, πέραν της κλασικής.

Δεν γνωρίζουμε πόσο καλά πήγαν εμπορικά τα τελευταία χρόνια οι S-Class coupe και convertible, κρίνοντας όμως από την απόφαση της Mercedes-Benz να τις καρατομήσει, μάλλον το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο. Οι Γερμανοί ανακοίνωσαν και επίσημα ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσουν επόμενες γενιές σε αυτά τα δύο μοντέλα, ούτε όμως και θα παύσουν την παραγωγή τους άμεσα. Αυτά θα είναι διαθέσιμα για περίπου ένα χρόνο ακόμα, στις αντιπροσωπείες της φίρμας.

Φήμες, μάλιστα, θέλουν την εταιρία να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο διακοπής και των μικρότερων coupe και convertible, από τις σειρές C-Class και E-Class. Τέτοια απόφαση όμως, δεν έχει ακόμα ληφθεί. Άλλωστε αυτά είναι πιο δύσκολο να μας αποχαιρετίσουν, καθώς σημειώνουν καλύτερες πωλήσεις και, πιθανά, θα είναι αδύνατη η κάλυψη των ανάλογων κενών.

Η ίδια η φίρμα σημειώνει ότι η διακοπή των S-Class coupe και convertible δεν πρόκειται να της κοστίσει πολύ, αφού τη θέση τους μπορούν να καλύψουν με επιτυχία οι AMG GT και SL. Η πρώτη ίσως να υστερεί κατάτι σε πολυτέλεια, διατηρεί όμως τα ίδια επίπεδα ποιότητας και είναι σκάλες πιο δυναμική. H SL, από την άλλη, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε περίοδο δοκιμών στο δρόμο και υπολογίζεται να κυκλοφορήσει το 2022. Πρόκειται για ένα μοντέλο με τεράστια ιστορία που, εάν τελικά προσφερθεί σε διαμόρφωση 2+2, λίγοι θα στεναχωρηθούν για την απώλεια της S-Class convertible.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!