ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Μία Bugatti Type 59 του 1934 προς πώληση

Ένα από τα πιο όμορφα αγωνιστικά του μεσοπολέμου, με τη δική του ιστορία, βγαίνει στο σφυρί, με ένα κόστος που θα κυμανθεί σε οκταψήφιο νούμερο.

Η συγκεκριμένη Type 59 έχει πραγματικά μία ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί. Ξεκίνησε την καριέρα της ως ένα από τα αγωνιστικά της επίσημης ομάδας της φίρμας για τους αγώνες Grand Prix, την περίοδο 1934-35. Μάλιστα στο ενεργητικό της έχει μία νίκη στον αγώνα του Spa και μία τρίτη θέση στο Μονακό! Συνήθως την οδηγούσε ο René Dreyfus, πίσω από το τιμόνι της όμως είχανε περάσει και άλλα γνωστά ονόματα της εποχής.

Στα σπλάχνα της φέρει τον κινητήρα no.5. Ένα οκτακύλινδρο μοτέρ 3,25 λίτρων με διπλά καρμπιρατέρ της Zenith. Η συνολική ισχύς του, με τη βοήθεια υπερσυμπιεστή ήταν περίπου 250 PS στις 5.000 rpm. Τελειώνοντας όμως η πρώτη του σαιζόν, μετατράπηκε σε σπορ μοντέλο, με την απομάκρυνση του υπερσυμπιεστή, την τοποθέτηση ενός νέου, ξηρού κάρτερ και με επιπλέον αλλαγές σε πλαίσιο και αμάξωμα. Έτσι συνέχισε την επιτυχημένη του πορεία σε πιο ταπεινούς αγώνες, μέχρι και το 1938, όπου πέρασε στην κατοχή του βασιλιά του Βελγίου, Λεοπόλδου του τρίτου!

Στα χρόνια που ακολούθησαν μέχρι σήμερα άλλαξε συνολικά τέσσερις ακόμα ιδιοκτήτες, ενώ αυτή τη στιγμή αναζητά τον πέμπτο. Η κατάστασή της είναι αρκετά καλή, ενώ διατηρεί αρκετά σημάδια φθοράς, που μαρτυρούν την έντονη ζωή που έζησε. Ο τυχερός που θα καταφέρει να την αποκτήσει, υπολογίζεται ότι θα πρέπει να εκταμιεύσει ένα ποσό περίπου 10-15 εκ ευρώ, αν και δεν θα μας παραξένευε η τελική τιμή να φτάσει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, για ένα τέτοιο αυτοκίνητο.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!