NEA

Αυτή είναι η νέα Rolls Royce Ghost!

Με ένα τίμημα 275.000 ευρώ, προ φόρων, μπορείτε να κάνετε δικό σας το πιο εξελιγμένο, πολυτελές μοντέλο που βγήκε ποτέ από τη γραμμή παραγωγής της Rolls Royce.

Ακολουθώντας τη μινιμάλ σχεδιαστική φιλοσοφία Post Opulence της φίρμας, η νέα Ghost είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης σε τροχούς. Ο όγκος και οι καθαρές γραμμές της, σε συνδυασμό με το Spirit of Ecstasy που κοσμεί το καπό, αποτελούν το εισιτήριο για ένα άλλο επίπεδο μετακίνησης. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, κρίνοντας από την ιστορία της φίρμας και την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου. Αυτό είναι η επίσημη θέση της Rolls Royce, για το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο που έχει παρουσιάσει ποτέ.

Η νέα Ghost βασίζεται σε ένα εξελιγμένο πάτωμα από αεροδιαστημικό αλουμίνιο, έτσι ώστε να διατηρεί το βάρος της σε λογικά επίπεδα. Ό,τι κέρδισαν βέβαια εδώ, οι εξελικτές του αυτοκινήτου το πρόσθεσαν σε ηχομονωτικά υλικά (άνω των 100 kg.) δημιουργώντας πιθανά την πιο αθόρυβη καμπίνα αυτοκινήτου που έχει παραχθεί ποτέ, ανεξαρτήτως κόστους.

Ο κινητήρας της νέας Ghost είναι V12, με χωρητικότητα 6,8 λίτρα. Τα νούμερα ισχύος και ροπής του είναι 571 PS και 850 Nm αντίστοιχα, τα οποία δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με οποιοδήποτε supercar εκεί έξω. Για του λόγου το αληθές, ο οδηγός της μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα, σε μόλις 4,5 δλ. Όσο για την ισχύ, μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων.

Από τα στοιχεία που αξίζει να αναφερθούν, ξεχωρίζουμε το σχεδιασμό της εμπρόσθιας ανάρτησης, που αποτελεί παγκόσμια πρώτη, καθώς χρησιμοποιεί μία νέα γεωμετρία που αναβαθμίζει τόσο την άνεση, όσο και την κατευθυντικότητα. Οι πόρτες της προηγούμενης γενιάς είχαν ένα σύστημα να κλείνουν ηλεκτρικά, για να μην κουράζουν τους επιβαίνοντες. Πλέον με το ίδιο σύστημα ανοίγουν κιόλας, κάνοντας την όλη διαδικασία ακόμη πιο εύκολη. Και βέβαια, υπάρχει και το φωτιζόμενο λογότυπο «GHOST» στο ταμπλό, που για να το φτιάξουν όπως θέλουν οι άνθρωποι της φίρμας δαπάνησαν περισσότερες από 10.000 εργατοώρες!

Προφανώς, δεν είναι τυχαίο ούτε το κόστος, ούτε το κύρος που κρύβει πίσω του το αγαλματίδιο της Rolls Royce. Και αυτό ακριβώς αναμένει να εξαργυρώσει η φίρμα, που βλέπει στο πρόσωπο της νέας Ghost το επόμενο best seller μοντέλο της.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!