NEA

Τέλος εποχής για τις Ferrari GTC4 Lusso/ Lusso T

Όπως ακούγεται, σε λίγο καιρό από σήμερα η Ferrari θα κατεβάσει τα ρολά στη γραμμή παραγωγής των GTC4 Lusso και GTC4 Lusso T.

Η «επίσημη» θέση της εταιρίας είναι ότι τα μοντέλα αυτά έχουν κλείσει τον κύκλο τους, ενώ η κίνηση αυτή ορίζεται με βάση το πενταετές πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το 2017. Κακές γλώσσες, ωστόσο, υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να παραταθεί λίγο ακόμα η ζωή τους αλλά βολεύει να διακοπεί σύντομα, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την έλευση του πρώτου SUV της φίρμας, Purosangue. Αυτό γίνεται ακόμα πιο πιστευτό, αν αναλογιστεί κανείς ότι για τις δοκιμές της Purosangue χρησιμοποιούνται αμαξώματα και μηχανικά μέρη της GTC4 Lusso.

Ενημερωτικά, η Ferrari GTC4 Lusso είχε παρουσιαστεί το 2016, στην έκθεση της Γενεύης. Εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό, δωδεκακύλινδρο κινητήρα, χωρητικότητας 6,3 λίτρων και ισχύος 690 ίππων. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω ενός επτατάχυτου, διπλόδισκου κιβωτίου. Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,4 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 335 χλμ./ώρα.

Με τη σειρά της, η GTC4 Lusso T χρησιμοποιεί ένα μικρότερο, V8 σύνολο 3,9 λίτρων, με διπλά turbo και ισχύ 610 άλογα, στέλνοντας την κίνηση μόνο στον πίσω άξονα. Το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική της περιορίζεται αντίστοιχα στα 320 χλμ./ώρα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!