NEA

Ανανέωση για το Audi Q2

Πιο όμορφο, πιο πλούσιο σε ηλεκτρονικό υπόβαθρο και με διάφορες άλλες βελτιώσεις, το ανανεωμένο Audi Q2 θα έρθει στη χώρα μας λίγο πριν τα τέλη του έτους.

Μετρώντας σχεδόν τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην αγορά, το μικρό Crossover της Γερμανικής εταιρίας προχωράει σε ένα αναζωογονητικό facelift. Όσο για τους ανθρώπους της Audi, δεν περιορίστηκαν μόνο σε αισθητικές αλλαγές αλλά ασχολήθηκαν και με άλλα, πιο ουσιαστικά του μέρη.

Ξεκινώντας από την εξωτερική του εμφάνιση, δείχνει πλέον να ταυτίζεται περισσότερο με τα μεγαλύτερα SUV της Audi. Μάλιστα ο επανασχεδιασμός των προφυλακτήρων οδήγησε σε μία οριακή αύξηση του συνολικού μήκους, στα 4,21 μέτρα. Ειδικά για τις εκδόσεις εξοπλισμού «Advanced» και «S-line», οι σχεδιαστές πρόσθεσαν στοιχεία που παραπέμπουν στο θρυλικό Audi Sport quattro.

Εντός έχει αλλάξει στα σημεία το ταμπλό, ενώ έχει προστεθεί -στον προαιρετικό εξοπλισμό- εσωτερικός φωτισμός. Στις βασικές του εκδόσεις το Q2 θα προσφέρεται με συμβατικό πίνακα οργάνων, ενώ στις πιο πλούσια εξοπλισμένες με το ψηφιακό, Audi virtual cockpit, διαμέτρου 12,3 ιντσών. Αυτό αποτελεί μία όμορφη προσθήκη, δίπλα από το σύστημα MMI navigation plus με οθόνη 8,3 ιντσών. Πέραν αυτών συναντάμε πλέον το σύστημα «Audi pre sense» με ραντάρ που σκανάρει την περιοχή μπροστά από το αυτοκίνητο, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα ή να μειωθεί η σοβαρότητά τους, με σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας (στάνταρ αμφότερα). Προαιρετικά προσφέρονται και τα ειδικά πακέτα «Drive», «Safety» και «Park».

Τώρα σε ό,τι αφορά στους κινητήρες, η παλέτα του ανανεωμένου Q2 θα περιλαμβάνει τρία σύνολα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Και τα πέντε θα πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα ρύπων «Euro 6 AP». Στη χώρα μας, όπως αναφέραμε και στην αρχή, θα το δούμε προς τα τέλη του έτους, με τιμές που να ανακοινωθούν λίγο πριν το λανσάρισμα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!