NEA

Facelift για το Land Cruiser της Toyota

Ένα από τα πιο δημοφιλή εκτός δρόμου οχήματα, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, προχωρά σε μία ουσιαστική ανανέωση.

Η ανανέωση της ευρωπαϊκής εκδοχής του Land Cruiser έρχεται λίγο μετά από το αντίστοιχο, Ιαπωνικών προδιαγραφών μοντέλο. Μάλιστα, δεν περιορίζεται σε αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση αλλά προχωρά σε σημαντικές βελτιώσεις στον κινητήρα και στο ηλεκτρονικό υπόβαθρο του αυτοκινήτου.

Ξεκινώντας από το μοτέρ, ο δοκιμασμένος turbo diesel των 2.800 κυβικών κέρδισε 27 επιπλέον ίππους και 50 Nm ροπής, φτάνοντας αισίως στα 204 PS και τα 500 Nm. Αυτό οδηγεί σε μία σημαντική βελτίωση των επιδόσεων, με το 0-100 να ολοκληρώνεται πλέον σε 9,9 δλ, τρία ολόκληρα δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από ότι μέχρι τώρα. Παράλληλα, οι φροντίδες των μηχανικών και οι αλλαγές στις οποίες προχώρησαν, επέτρεψαν τη μείωση της μέση τιμής της κατανάλωσης κατά 0,7 λίτρα, στα 7,0 λίτρα/ 100 χλμ.

Αναφορικά με το ηλεκτρονικό υπόβαθρο του ανανεωμένου Land Cruiser, η Toyota έχει φροντίσει να το εφοδιάσει με το σύστημα Intelligent Adaptive Cruise Control και το Pre-Collision System (PCS), το οποίο είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται ποδηλάτες, καθώς και πεζούς, κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αντίστοιχα έχει ενσωματώσει ένα νέο σύστημα infotainment, με multi-touch οθόνη ταχύτερης ανταπόκρισης, με αυξημένες δυνατότητες διασύνδεσης και over-the-air αναβαθμίσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!