NEA

To Toyota GR Yaris κοστίζει 42.670€ στην χώρα μας!

Οι καυτές επιδόσεις συνοδεύονται από μία αντίστοιχα καυτή τιμή, αναφορικά με το Τoyota Yaris GR. Μάλιστα, οι online παραγγελίες του χουν ήδη ξεκινήσει, από το site της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Το Τoyota Yaris αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα best seller της ελληνικής αγοράς και πολύς κόσμος περιμένει μέσα στο επόμενο διάστημα την κυκλοφορία του νέου μοντέλου. Πέρα όμως από τις βασικές εκδόσεις που γνωρίζαμε μέχρι στιγμής (καθώς οι όποιες TS ήταν πάντα too little, too late…), στην τέταρτη γενιά του έχουμε να περιμένουμε και την πολεμική έκδοση GR, που αλλάζει τα δεδομένα στα μικρά hot hatch.

Το γρήγορο Yaris θα εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο τρικύλινδρο κινητήρα παραγωγής, με χωρητικότητα 1.618 κυβικών εκατοστών και ισχύ 261 ίππων (η ροπή είναι στα 360 Νm). Η μεταφορά όλης αυτής της ισχύος στο δρόμο θα γίνεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων και ενός εξελιγμένου συστήματος τετρακίνησης. Ειδικά για το τελευταίο, θα είναι σε θέση να αλλάζει ανά πάσα στιγμή την κατανομή στους δύο άξονες, από 100/0 έως 0/100. Σε φυσιολογικές συνθήκες, ωστόσο, η κατανομή ρυθμίζεται με βάση το πρόγραμμα οδήγησης. Στο Normal η βασική κατανομή είναι 60/40 μπροστά πίσω, στο Sport είναι 30/70 και στο Track είναι 50:50.

Από έποψης επιδόσεων, το 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 5,5 δεύτερα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 230 χλμ/ώρα. Το όλο πακέτο δένει με ένα εντυπωσιακό εξωτερικό περιτύλιγμα, που περιλαμβάνει φουσκωμένα φτερά, τροχούς 18 ιντσών και διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα.

Η παραγωγή του αυτοκινήτου έχει ήδη ξεκινήσει στο εργοστάσιο Μotomachi στο Toyota City στην Ιαπωνία και, όπως προείπαμε, η λίστα των παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει. Οι πρώτες παραδόσεις του τοποθετούνται χρονικά προς τα τέλη του έτους. Τώρα για την τιμή του, είναι μεν τσιμπημένη, αν σκεφτεί όμως κανείς ότι δεν έχει ανταγωνισμό στο κοινό που απευθύνεται, μπορεί πιο εύκολα να αιτιολογηθεί.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!